Mission E – Porschen täyssähköinen konseptiauto

Porsche aikoo hyödyntää monia täyssähkökäyttöisen Mission E Cross Turismo ‑konseptiauton ominaisuuksia lähes sellaisinaan tulevassa tuotantomallissa.

Porsche Mission E Cross Turismo
Mission E Cross Turismo on täyssähkökäyttöinen crossover- eli CUV-malli.

Porsche esitteli Genevessä Mission E Cross Turismon, joka on täyssähkökäyttöinen crossover- eli CUV-malli. Nelivetoinen uutuuskonsepti on suunniteltu aktiivisille ihmisille, jotka nauttivat vapaa-ajallaan matkailusta, urheilusta ja ulkoilmaelämästä.

4-ovisen konseptiauton vahvuuksia ovat tunteisiin vetoava muotoilu, joka sisältää näyttäviä maasturimaisia elementtejä, sekä ohjaamon innovatiivinen näyttö- ja hallintalaitekonsepti, jossa hyödynnetään kosketusnäyttöjä ja katseenseurantaa.

4,95-metrisen konseptin 800 voltin sähköjärjestelmä mahdollistaa akun lataamisen pikalaturilla, langattomalla induktiolatauksella, kiinteän latauslaitteen avulla tai Porschen kodin energianhallintajärjestelmän välityksellä.

Mission E Cross Turismossa on kaksi kestomagnetoitua synkronimoottoria, joiden yhteisteho on yli 600 hevosvoimaa (440 kW). Tämän ansiosta uusi konseptiauto kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,5 sekunnissa ja 200 km/h:n nopeuteen alle 12 sekunnissa. Myös moottorien jatkuva teho on tasoa, jota ei sähköautoissa ole ennen koettu.