Mitsubishi Eclipse Cross: Geneven autonäyttelyssä 2017

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) esittelee Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä ensi viikolla täysin uuden kompaktin SUV-mallin. Uusi Eclipse Cross tulee olemaan merkittävässä asemassa Mitsubishin mallistossa. Auto saapuu Eurooppaan vuoden 2017 syksyllä.

Eclipse Cross täydentää Mitsubishin mallistoa ASX:n, Outlanderin, Outlander PHEV:n rinnalla. Samalla se vahvistaa Mitsubishin asemaa suosittujen crossover- ja SUV-mallien valmistajana Euroopassa. Eclipse Cross yhdistää coupémaisen tyylikkyyden Mitsubishin dynaamiseen SUV-mallien muotoilukieleen. Auto tarjoaa myös uutta teknologiaa, joka tekee ajamisesta nautittavampaa. Ajokokemuksen viimeistelee Mitsubishin nelivetojärjestelmä.

Uuden Eclipse Crossin muotoilussa erottuu rohkea vyötärölinja, korin veistokselliset pinnat ja voimakkaat pyöränkotelot. Coupémainen takaosa puolestaan korostaa mallin urheilullisuutta. Mallin tunnuspiirteenä on Mitsubishin Dynamic Shield -keulailme, joka symboloi Mitsubishin kaupunkimaastureiden toiminnallisuutta ja luontaista turvallisuutta.

Eclipse Crossin keulassa on näyttävät sumuvalot, jotka on sijoitettu etulokasuojien yhteyteen. Auton takaprofiilia puolestaan korostavat kaksiosaiset LED-jarruvalot. Lyhyt takaylitys ja alleajosuojat edessä ja takana lisäävät Eclipse Crossin vaikuttavuutta. Eclipse Cross edustaa korkealaatuista japanilaista osaamista.

Auton sisäilme on hienostunut, mutta samalla urheilullinen. Modernia ohjaamoa hallitsee kosketusnäyttö, johon on saatavilla älypuhelimen integroimista varten Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut. Kosketusnäytön toimintoja ohjataan keskikonsoliin sijoitetulla valitsimella ilman, että kuljettajan täytyy vaihtaa ajoasentoa. Kuljettajalla on käytössään myös Head Up Display -tuulilasinäyttö.

Eclipse Cross käyttää elektronisesti säädettyä Mitsubishin nelivetojärjestelmää, joka mahdollistaa optimaalisen pidon haastavissakin olosuhteissa. Jäykempi kori ja jousitukseen tehdyt uudistukset tarjoavat nautinnollista ajettavuutta ja erinomaista ajonvakautta.

Eclipse Cross on saatavana kahdella eri voimalinjalla. Uusi 1,5-litrainen bensiiniturbomoottori on varustettu CVT-automaatilla. 2,2-litraisen turbodieselin parina on uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Mitsubishi myöntää kaikkiin uusiin autoihin 5 vuoden takuun.


Mitsubishi Eclipse Cross

Pituus x leveys x korkeus (mm) 4405 x 1805 x 1685

Akseliväli (mm) 2670

Raideleveys (mm) 1545 / 1545

Moottori & vaihteisto 

1.5L bensiiniturbo / CVT

2.2L turbodiesel / 8 AT