Monta Kia-uutuusmallia Pariisissa

Kia paljasti tänään Pariisin autonäyttelyssä täysin uuden Rio-mallin. Rion rinnalla esitellään uudistuneet Soul- ja Carens-mallit. Soul on saanut voimanlähteeksi 204-hevosvoimaisen T-GDI-bensaturbomoottorin.

Kia Rio on Kian maailmanlaajuisesti myydyin automalli, jota myytiin yli 473 000 kappaletta vuonna 2015. Tämä oli 16 prosenttia Kian viime vuoden myynnistä. Rio on ollut myyntimenestys myös Suomessa. Malli kuuluu maamme myydyimpien henkilöautojen joukkoon.

Neljännen sukupolven Kia Rio tarjoaa B-segmentin asiakkaille houkuttelevan yhdistelmän muotoilua, käytettävyyttä, ensiluokkaista turvallisuusteknologiaa sekä nautinnollista ajettavuutta.

Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole: "Rio on Kialle tärkeä malli ja maailmanlaajuisesti parhaiten myyvä automme. Kilpailu on kovinta B-segmentin uusien autojen myynnissä, ja kolmannen sukupolven Rion ansiosta ennätysmäärä ihmisiä tutustui Kia-merkkiin.

"Rio on ollut suunnittelultaan houkutteleva, käyttökustannuksiltaan alhainen ja käytännöllinen. Näiden ominaisuuksien vuoksi nykyistä mallia on myyty ennätysmääriä ympäri maailmaa. Uusi malli rakennetaan näiden vahvuuksien pohjalta. Tavoitteena on suurempi haluttavuus, nautinnollisempi ajokokemus ja luokkansa parhaat turvallisuusominaisuudet”, Cole jatkaa.

Uudella Riolla on merkittävä rooli Kia-mallistossa. B-segmentti on uusien autojen markkinoilla Euroopan tärkein segmentti. Kia arvioi myyvänsä yli 100 000 uutta Rioa ensimmäisen puolen vuoden aikana. Rio tuleekin olemaan Kian parhaiten myyvien malliin joukossa Euroopassa Sportagen ja cee’din rinnalla.

Täysin uusi Rio valmistetaan Kian Soharin tuotantolaitoksella Koreassa. Auto tulee Suomessa myyntiin vuoden 2017 alussa.

Aiempaa pidempi

Rion moderni uusi ulkonäkö ja sisätilat suunniteltiin Kian design-keskuksissa Saksassa ja Kaliforniassa. Suunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä Korean

Namyangin design-keskuksen kanssa. Uuden Rion ulkonäössä ovat keskeisessä osassa suorat linjat ja tasaiset pinnat, jotka antavat autolle persoonallisen ilmeen.

Rion etuosassa on uusin versio Kian tunnusomaisesta ”tiger-nose -säleiköstä”, joka on nyt aiempaa matalampi ja leveämpi. Keulan vaikuttavuutta lisäävät lähemmäs

etupuskuria sijoitetut sumuvalot ja uudet keulamaskiin integroidut ajovalot yhdessä U:n muotoisten LED-päiväajovalojen kanssa.

Neljännen sukupolven Kia Rio on profiililtaan edeltäjäänsä pidempi. Sen tasapainoisempi ulkonäkö johtuu pidemmästä konepellistä ja suuremmasta etuylityksestä, 10 mm pidemmästä akselivälistä (nyt 2580 mm), kapeammasta ja pystymmästä C-pilarista ja lyhemmästä takaylityksestä. Uusi Rio on 4065 mm pitkä, eli 15 mm pidempi kuin edeltäjänsä ja 5 mm matalampi (korkeus nyt 1450 mm).

Uuden Rion sivuprofiilissa korostuvat suorat ja selkeät linjat, jotka kulkevat auton koko hartialinjan ja ovien pituudelta. Tämä lisää pituusvaikutelmaa antaen autolle voimakkaamman ulkonäön.

Rion takaosa on nyt aiempaa pystympi. Auton takalasi on lähes pystysuorassa. Etusäleiköstä ajovalojen ja ovien yläosan kautta kulkeva suora linja jatkuu auton takaosaan, jossa se yhdistyy kapeampiin ja veistoksellisempiin takavaloihin, joissa on nuolenmuotoiset uudet LED-valot.

Uusi Rio on saatavilla kahdeksalla eri korivärillä Euroopassa. Tarjolle on tullut neljä uutta värivaihtoehtoa. Valittavissa on lisäksi kolme erilaista alumiinivannetta (15”– 17”). Uusi Rio tulee Euroopassa myyntiin viisiovisena versiona.

Moderni matkustamo

Uudessa Kia Riossa on moderni matkustamo, joka on suunniteltu aiempaa ergonomisemmaksi. Kojelaudan suorat linjat korostavat sisätilojen muotoilua ja tekevät matkustamosta leveämmän ja tilavamman oloisen. Kojelautaa hallitsevien pitkittäislinjojen lisäksi myös vaakasuuntaiset ilmansuuttimet korostavat matkustamon leveyttä.

Itse kojelauta on kallistettu kuljettajaa kohti, jolloin sisätilojen ilme on urheilullisempi ja kuljettajakeskeisempi. Kojelaudan keskellä on uusi ”kelluva” informaatio- ja viihdejärjestelmä, joka on saatavilla joko 5” tai 7” korkearesoluutioisella kosketusnäytöllä. Rion kosketusnäyttöön on saatavilla älypuhelinten integroimista varten Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut.

Uudet tekniset ratkaisut lisäävät Rion ohjaamon houkuttelevuutta. Uusi Rio on suunniteltu mahdollisimman mukavaksi ja käytännölliseksi. Ajonautintoa lisäävät

avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, lämmitetyt istuimet ja ohjauspyörä, sadetunnistimella varustetut tuulilasinpyyhkimet ja automaattiset ajovalot. Uuteen

Rioon on saatavissa myös automaattinen vakionopeudensäädin ja takakameralla varustettu peruutustutka.

Tilava ja toimiva matkustamo

Uudessa Riossa tulee olemaan luokkansa tilavin matkustamo ja suurin tavaratila (325 l). Käytännöllisyys on ollut Rion kehittely- ja suunnittelutiimien keskeinen tavoite.

Rion 10 mm pidemmän akselivälin ja 15 mm pidemmän korin ansiosta matkustamossa ja tavaratilassa (+26 l) on aiempaa enemmän tilaa. Jalkatilaa on nyt edessä 1120 mm ja takana 770 mm. Uudessa mallissa on lisäksi enemmän tilaa hartioille kuin useimmissa luokkansa muissa autoissa, edessä 1375 mm ja takana 1355 mm. Vaikka uusi Rio on 5 mm matalampi kuin edellinen malli, se on B-segmentin tilavimpien autojen joukossa myös pääntilan osalta.

Matkustamoon on saatu lisää tilaa useilla Rion korin ja matkustamon muutoksilla. Näihin kuuluvat muiden muassa uudelleen muotoillut ovipaneelit, uudet katon sisustusmateriaalit, kojelaudan uudistettu muotoilu ja Rion korirakenteen muutokset, kuten pidempi akseliväli.

Uudet 3-sylinteriset turbomoottorit

Uuteen Rioon on tarjolla laaja valikoima bensa- ja dieselmoottoreita.

Turboahdettujen moottorien kysyntä on kasvussa, joten uusi Rio on saatavana Kian kolmisylinterisellä 1.0-litrasella T-GDI -moottorilla (100 hv & 120 hv). Tämä kevyt ja kompakti moottori esiteltiin Kia cee'dissä vuonna 2015, ja se noussee suosituimmaksi moottoriksi, kun uusi Rio tulee myyntiin.

Uusi Kia Rio tulee olemaan yksi luokkansa turvallisimpia autoja. Siinä on käytössä Kian uusinta turvallisuusteknologiaa. Uudessa Riossa on suurlujuusteräksestä valmistettu runko ja runsaasti passiivisia turvallisuustoimintoja. Rio tavoittelee viiden tähden Euro NCAP-törmäystestitulosta. Uusi Rio on ensimmäinen B-segmentin auto, jossa on jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. Automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän lisäksi autossa on

kaistavaroitin, joka varoittaa kuljettajaa, jos hän on ajautumassa pois kaistaltaan suuntavilkkua näyttämättä.

 

Souliin 204-hevosvoimainen turboahdettu bensiinimoottori

Kia esittelee Pariisissa uudistetun Soul-malliston, joka on saanut voimanlähteeksi tehokkaan 204-hevosvoimainen 1.6 T-GDI -bensaturbomoottorin. Kyseessä on kaikkien aikojen tehokkain Soul, joka käyttää samaa voimanlähdettä kuin urheilulliset cee’d GT- ja procee’d GT -mallit. Uuden moottorin ansiosta auto kiihtyy 0–100 km/h 7,8 sekunnissa. Auton huippunopeus on 200 km/h.

 

Soulin T-GDI-bensaturbomoottori on varustettu Kian uudella 7-vaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla (7DCT) tarjoten nopean vaihtotapahtuman ja ensiluokkaista kiihtyvyyttä kaikilla nopeuksilla.

Soul-mallisto on saanut kevyen päivityksen ulko- ja sisätilojen muotoiluun. Lisäksi autoon on tarjolla uutta turvallisuus- ja infotainment-teknologiaa.

Uudistuneen Soul-malliston tunnistaa aiempaa rohkeammasta etupuskurista, uudelleen muotoillusta etusäleiköstä ja uudesta alleajosuojasta. Keulailmettä täydentävät uudet LED-päiväajovalot. Takana puolestaan erottuvat tuplapakoputket, uusi takapuskuri ja alleajosuoja. Soul 1.6 T-GDI on varustettu uusilla 18” vanteilla. Auton urheilullisuutta korostavat etupuskurin ja sivulevikkeiden punaiset tehosteviivat. Soul-mallistoon on tullut tarjolle myös kolme uutta metalliväriä: Mysterious Blue, Russet Brown ja Wild Orange. Auton persoonallisuutta lisäävät valkoinen katto ja eriväripeilit Mysterious Blue ja Russet Brow -värivaihtoehdoissa.

Kia on uudistanut myös Soul 1.6 T-GDI:n sisätiloja. Auto on saanut uuden sisäverhoilun, jota koristavat oranssit tikkaukset. D:n muotoinen ohjauspyörä viimeistelee tyylikkään ohjaamon.

Uusi Soul 1.6 T-GDI on saatavilla isommilla jarrulevyillä. Autoon on tarjolla jäähdytetyt 320 mm etujarrulevyt. Uusien jarrujen ansiosta auton jarrutusmatka on lyhentynyt 35,3 metriin 100 km/h nopeudesta.

Uudet teknologiat lisäävät entisestään Kia Soulin vetovoimaa. Auto on varustettu 5”, 7” tai 8” kosketusnäytöllä, johon on saatavilla Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut. Souliin on tarjolla uusia turvallisuusvarusteita. Kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä (BSD) ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCTA) varoittavat kuljettajaa lähestyvistä autoista maantiellä ja peruutettaessa.

Uudistunut Kia Soul saapuu Suomeen loppuvuodesta

Kia Carens

Kia esittelee Pariisin autonäyttelyssä uudistetun Kia Carens -tila-auton. Uudistunut Carens tarjoaa vetovoimaisuutta ja toiminnallisuutta sekä Kian uusinta turvallisuus- ja infotainment-teknologiaa.

Carensin myynti on kasvanut tasaisesti siitä, kun malli esiteltiin vuonna 2013. Autolla on tarkeä rooli Kia-mallistossa ideaalina 5- ja 7-paikkaisena perheautona. Euroopassa myytiin tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 11 500 Carens-autoa.

Kian suunnitelijat ovat tehneet päivityksiä Carensin etu- ja takapuskureihin sekä sumu- ja takavaloihin. Tarjolle tulee myös uusia 16”-, 17” ja 18” kevytmetallivanteita sekä uusi Mysterious Blue -ulkoväri. Nämä ja uudet sisätilojen verhoiluvaihtoehdot tekevät autosta aiempaa hienostuneemman.

Uudistuneeseen Carens-mallistoon tulee tarjolle Kian 7” tai 8” kosketusnäytöt, joihin on saatavilla Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut. Uusina turvallisuusvarusteina Carens-mallistoon tulevat kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä (BSD), risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCTA) ja nopeusrajoitusmerkkien tunnistusjärjestelmä.

Uutena moottorina Carens-mallistoon on saatavana 1,7-litrainen (115 hv) dieselmoottori, jonka CO2-päästö on 109 g/km 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla.

Uudistunut Carens-mallisto esitellään Suomessa loppuvuodesta.