Morgan - sata vuotta omaperäisiä brittiroadstereita – katso myös video

Morgan on viimeinen yhden perheen omistama autovalmistaja. Se on pieni ihme. Merkin autot ovat jättäneet mielikuvan pesunkestävistä brittiroadstereista miehille, jotka ottavat kylmiä suihkuja, ja joilla on karvainen rinta. Morgania on pidetty linnakkeena naismaisuutta vastaan jo yli sadan vuoden ajan.

Morgan on viimeinen yhden perheen omistama autovalmistaja. Se on pieni ihme. Merkin autot ovat jättäneet mielikuvan pesunkestävistä brittiroadstereista miehille, jotka ottavat kylmiä suihkuja, ja joilla on karvainen rinta. Morgania on pidetty linnakkeena naismaisuutta vastaan jo yli sadan vuoden ajan.

Siksi voi yllättää, ettei Charles Morganilla (56) ole yllään vanhaa lentäjänpuseroa ja suojalaseja, kun hän tapaa meidät. Tyylikkääseen liikemiesasuun pukeutunut mies on yrityksen omistaja kolmannessa polvessa.

– Meillä on visio ja suunnitelma tulevaisuutta varten, Morgan kertoo. – Se perustuu Morganin vanhoihin arvoihin – pieneen painoon ja yksinkertaiseen, toimivaan ja taloudelliseen tekniikkaan. Aiomme tehdä tulevaisuudessakin autoja, joissa on pitkä konepelti. Kuljettaja istuu uusissakin malleissa taka-akselin päällä, jotta hänen välittyisi enemmän tuntoa tiestä. Tulemme edelleenkin olemaan perheyritys, jolle raha ei ole tärkeintä.

Nämä sanat miellyttäisivät häneen isäänsä Peteriä ja isoisäänsä Harrya. Harry Frederick Stanley, koulutukseltaan rautatieinsinööri, aloitti vuonna 1909 kolmipyöräisen ja yksipaikkaisen Threewheelerin valmistuksen. Sitä ohjattiin kuin venettä peräsinsauvalla. Moottorissa oli seitsemän hevosvoimaa, ja ajoneuvo painoi vain 80 kiloa.

Edessä oli aikanaan huippunykyaikainen erillisjousitus. Rakenne osoittautui niin hyväksi, että sitä on käytetty tähän asti. Se sietää Roadsterin V6-moottorin yli 200 hevosvoimaa.

Tämä ei suinkaan tarkoita, että kellot olisivat pysähtyneet Morganilla. Päinvastoin, kehitys etenee vauhdikkaasti tehtaan antiikkisen tiilimuurin takana. Todisteena siitä Charles Morgan esittelee meille Aero Super Sportsin, jossa on Targa-katto ja veneenkaltainen perä. Tehoa on 325 hv. Se on outo mutta tyylikäs, kuin toisesta maailmasta.

 

Vieressä seisova isoisän mestariteos vaikuttaa ikivanhalta. Tämän yksilön on rakentanut Morgan-keräilijä Chris Booth tarkasti alkuperäisen mallin mukaan. Siinä on jopa aito Peugeotin valmistama V2-moottori. Kuormaa on vain 12 kiloa hevosvoimaa kohti eli suunnilleen yhtä paljon kuin keskimääräisessä nykyajan kompaktiautossa. Kolmipyörä kiihtyykin niin ripeästi, että se on tuntunut sata vuotta sitten yhtä kiihottavalta kuin heittoistuimen laukaisu. Ohjaus on erittäin suoravälitteinen, ohjaamo korin puuttumisen takia äärimmäisen ilmava ja istuma-asento rento.

Super Sportsissa on ahtaampaa, eikä ilmavirta puhalla kasvoihin. Onko Morgan edistyksen nimissä unohtanut merkin hengen? Charles Morgan huomauttaa, että perinteiset avoautot ovat silti tuotannossa, 73 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen nelipyöräinen Morgan tuli myyntiin. Ja vuonna 1918 rakennetuissa halleissa tehdään edelleen autoja käsityönä kuin isän ja isoisän aikaan.

Tuotanto on kuitenkin tehokkaampaa, sillä uuden Roadsterin kokoamiseen tarvitaan enää 17 tuntia 40 tunnin sijasta. Autoja valmistuu 750 kappaletta vuodessa. Morgan korostaa, että työtä tehdään ilman stressiä. Ihmisillä on aina myös aikaa jutella keskenään.

Siten ei liene ihme, että merkittävä BBC:n talousasiantuntija esitti tv-ohjelmassa vuonna 1990 tuomionaan, ettei tällä tavalla autoja valmistava yritys pysty elämään enää pitkään. Katsojat olivat kuitenkin eri mieltä. Charles Morganin mukaan tilaukset lisääntyivät 50 prosentilla lähetyksen jälkeen.

Morgan myöntää, että eloon jääminen vaatii ponnistuksia. – Yrityksen tavoitteena on valmistaa kevyitä, taloudellisia urheiluautoja, jota tuottavat nautintoa mutta mahdollisimman vähän haitallisia päästöjä. ­Meidän tulee olla gepardeja sarvikuonojen joukossa.

 

MORGANIN VIRSTANPYLVÄITÄ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auto Bild

 

http://www.youtube.com/watch?v=PHG7m4_ZnwY