Motonet ja Defa antavat sähköautoille virtaa

Motonet lisää asiakkaidensa käyttöön sähköautojen Motolataus-latauspalvelun. Defa on puolestaan laajentamassa tuotevalikoimaansa kattamaan sähköautojen älykkäät latausjärjestelmät ja -palvelut myös Suomessa.

Defa lataus
Varmaankin yllättävä tieto: Defa on Euroopan suurin älykkäiden latausjärjestelmien toimittaja

Motonet pyrkii asentamaan seuraavien vuosien aikana sähköautojen latauspisteet lähes jokaisen Motonetin yhteyteen. Motolataus-pisteet ovat nyt toiminnassa kuuden tavaratalon yhteydessä – yhteensä suomalaisella perheyrityksellä on Suomessa 32 tavarataloa ja lisäksi yksi liike Tallinnassa.

Motolataus-laitteita on kahdenlaisia: pikalatureita (DC) ja asiointilatureita (AC). Molemmista laitteista lataaminen on Motonetin kanta-asiakkaille veloituksetonta 31.5.2018 saakka tunnin ajan.

Pikalataus muuttuu kesäkuun alussa maksulliseksi kaikille (kanta-asiakkaat:10 senttiä/kWh, ei-kanta-asiakkaat 20 senttiä/kWh), mutta asiointilatauksessa kanta-asiakkaille tunnin ilmainen etu säilyy toistaiseksi. Muiden kuin kanta-asiakkaiden tulee ostaa latauslipuke käyttääkseen latauslaitteita. Toistaiseksi latauslipukkeet ovat kertakäyttöisiä, ja niillä voi ladata maksimissaan yhden tunnin joko asiointilaturissa tai pikalaturissa.

Alkuvaiheen Motolataus-pisteet ovat käytössä Helsingin Roihupellossa (AC), Keravalla (AC), Espoon Lommilassa (AC ja DC), Joensuussa (AC ja DC), Mikkelissä (AC ja DC) ja Kokkolassa (AC ja DC).

Asiointilataus mahdollistaa kaikkien ladattavien autojen lataamisen käyttäjän omalla latauskaapelilla. Pikalatausta voidaan tehdä pääsääntöisesti täyssähköautoille.

Defan uudet latausjärjestelmät ja -palvelut

Tuttujen autolämpö- ja lataustuotteiden lisäksi Defan tuotevalikoimaan tulevat tämän vuoden aikana myös Suomessa sähköautojen älykkäät latausjärjestelmät ja -palvelut.

Defa on Euroopan suurin älykkäiden latausjärjestelmien toimittaja, joka on toimittanut yli 30 000 sähköautojen latausjärjestelmää yksittäisistä asuintalojen latausasemista aina kaupungin kattaviin julkisiin latausjärjestelmiin. Oslon kaupungin julkinen latausverkosto, joka sisältää tällä hetkellä lähes 900 latausasemaa, on yksi suurimmista Defan projekteista.

Defa osti vuosi sitten norjalaisen Salto AS:n, ja tämän yritysoston myötä norjalaisesta Defasta tuli Euroopan suurin sähköautojen latausjärjestelmien toimittaja. Latausjärjestelmässä on tärkeää varsinaisen laturin lisäksi myös älykäs ohjaus.

Älykkään ohjauksen avulla sähköauto latautuu silloin, kun virtaa on tarjolla häiritsemättä muiden sähkölaitteiden käyttöä. Defa tarjoaa monipuolisen pilvipalvelun, joka myös tarvittaessa jakaa sähkön kaikkien ladattavien autojen kesken ja mahdollistaa laskutuksen ja laturin jakamisen yleiseen käyttöön.