Muistatko kultaisen 80-luvun Ford Sierran? Katso myös video!

Sierra oli Uwe Bahnsenin piirtämä, mutta Sierran alkuperäinen suunnittelija oli Patrick le Quément. Sierran muotoilu oli pyöreä ja edellä aikaansa.Takavetoisen auton tekniikka otettiin lähes suoraan Taunuksesta. Moottorivaihtoehdot olivat 1,3-, 1,6-, 2,0-litraiset OHC-bensiinimoottorit sekä 2,3-litrainen diesel.

Sierra oli Uwe Bahnsenin piirtämä, mutta Sierran alkuperäinen suunnittelija oli Patrick le Quément. Sierran muotoilu oli pyöreä ja edellä aikaansa.Takavetoisen auton tekniikka otettiin lähes suoraan Taunuksesta. Moottorivaihtoehdot olivat 1,3-, 1,6-, 2,0-litraiset OHC-bensiinimoottorit sekä 2,3-litrainen diesel.

Sierroja valmistettiin Englannissa, Belgiassa, Saksassa sekä Etelä-Afrikassa ja Argentiinassa. Alkuperäinen korimalli oli viisiovinen viistoperä. Pian tulivat myös kolmiovinen viistoperä sekä viisiovinen farmari. Urheilulliseksi malliksi Ford esitteli XR4i:n, jossa oli 2,8-litrainen bensiinimoottori ja 150 hevosvoimaa. Vuodesta 1983 Sierraan sai myös Peugeot'n 2,3-litraisen dieselmoottorin.

Vuoden 1984 lopussa Sierraan esiteltiin 1,8-litrainen yläpuolisella nokka-akselilla varustettu nelisylinterinen moottori. Seuraavana vuonna tuli urheilumalleja. XR muuttui nelivetoiseksi XR4x4-malliksi. Halvin urheilumalli oli 115-hevosvoimainen 2,0iS. Sen sijaan tehokkain urheilumalli oli RS Cosworth, jonka turboahdettu, 16-venttiilinen ja välijäähdytetty moottori tuotti 204 hv. RS Cosworthia valmistettiin vuosina 1985–1986. RS Cosworthin johdannainen oli RS 500, jota valmistettiin vuonna 1987 ainoastaan 500 kpl. Sierralla voitettiin yksi MM-ralli (WRC), v. 1988 Korsikan Ralli, kuskina Didier Auriol ja alustana siis asfaltti.

Vähän myöhemmin 1,6-litrainen moottori vaihtui uudempaan ja taloudellisempaan CVH-moottoriin. Sierran normaali-vaihteisto oli edelleen nelivaihteinen, vaikka Escortin vaihteisto oli ollut jo pitkään 5-vaihteinen. Sierraa myytiin USA:ssa nimellä Ford Merkur. Sen menestys oli heikko.

Vuonna 1987 Sierran ulkomuotoa muutettiin vähän hillitymmäksi ja mallistoon tuli myös porrasperäinen (sedan) malli. Sierran myynti kohosi ja se oli Euroopan myydyin automalli luokassaan. Vuonna 1988 myös Cosworth-malli muuttui porrasperäiseksi ja vähän hillitymmäksi. Vuonna 1990 Sierra Cosworthista esiteltiin nelivetoinen versio, jota valmistettiin vuoteen 1992 asti. Ulkonäöltään nelivetoinen malli poikkesi edeltäjästään vain vähän: uutta olivat ilmanottoaukot konepellissä sekä 4x4-tunnukset molemmin puolin auton kyljissä. Teholuku nousi 204 hevosvoimasta 220 hevosvoimaan. Takavetoista Sierra Cosworthia valmistettiin vielä vuoteen 1991 saakka.

Vuonna 1989 tuli uusi 2,0-litrainen DOHC-moottori. Venttilien määrä pysyi kuitenkin samana (8 venttiiliä). Uuden moottorin yhteydessä tuli myös uusi MT75-vaihteisto. Sierraa uudistettiin vielä kerran vuoden vaihteessa 1989-1990. Dieselmoottoriksi tuli Fordin oma 1,8-litrainen ahdettu versio. Samoihin aikoihin Sierraa sai myös 2.9i V6 (145 hv KAT) -moottorilla varustettuna, sekä neli- että takavetoisena.

Erikoisena lisähuomiona: Etelä-Afrikassa valmistettiin vuosina 1986–89 mielenkiintoista Ford Sierra XR8 -versiota, jota Auto Bild Suomen toimittaja pääsi ajamaan vuonna 1987. Ford South Africa päätti asentaa Mustangin 5-litraisen V8:n ja viisiportaisen manuaalivaihteiston. Se antoi saman suorituskyvyn kuin Sierra Cosworth, mutta turboauton maahantuonti olisi tuontitullien ja oman maan teollisuuden suosimisen vuoksi ollut tarpeettoman kallista. Korimallina oli ensin XR4i:n viisiovinen ja sittemmin sedanin neliovinen. Konversiosta huolehti loppupelissä dealeri nimeltä Basil Green Ford, Johannesburgissa.

Katso videolta, millaiselta Sierrat näyttivät!

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Auto Bild

 

http://www.youtube.com/watch?v=Pab7w4SJQc4&feature=related