Mullistava kiviviilu – uusi ja harvinainen sisustuselementti autoihin

Bentley ryhtyy käyttämään entistä erikoisempia materiaaleja matkustamossa käyttämällä uusia ja harvinaisia materiaaleja. Kyseessä on legendaarisen brittiläisen koriverstaan, Mullinerin luoma kevytrakenteinen sisustusratkaisu. Tarjolla on neljä väriä: Galaxy, Autumn White, Terra Red sekä kupari.

Kiviviilu on vain 0,1 mm paksuista, läpinäkyvää paneelia.

Kekseliäässä sisustuselementissä sovelletaan nerokasta kiviviiluteknologiaa, jolla yli 200 miljoonaa vuotta muovautuneesta luonnonraaka-aineesta saadaan loistelias ja ajanhenkinen yksityiskohta.

Paneelien liuskekivi ja kvartsiitti saadaan käsin louhimalla Intian Rajasthanissa ja Andhra Pradeshissa sijaitsevista louhoksista. Intialla on muinaiset perinteet kivenlouhinnasta ja -käsittelystä.

Kiven osiot lohkotaan suuremmista palasista ja ne käsitellään lujitemuovin ja räätälöidyn resiinin avulla. Lopulta Mullinerin koripajan teami muotoilee paneelit ja viimeistelee ne käsityönä Bentleyn pääkonttorissa, Iso-Britannian Crewessa.

Onko kiviviilu kalliiden autojen uusien sisustuselementtien aluevaltaus?

Viilujen kivipinnat ovat ainoastaan 0,1 mm paksuiset, jonka seurauksena ne ovat sekä äärimmäisen kevyitä että läpinäkyviä. Näin kiviaineksen tyylikkäät kivenmurut ja kuviot saadaan näkyville matkustajien ihailtaviksi.