Musson paluu, pidempi RX ja L&K-tasoinen Kodiaq

SsangYong palauttaa Musso-mallinimen, Lexuksen RX L -mallissa on kolme penkkiriviä ja Škoda Kodiaq L&K:ssa hyvä varustelu. Näihinkin uutuuksiin voi tutustua Geneven autonäyttelyssä 18. maaliskuuta saakka.

SsangYong Musso

SsangYong Musso
SsangYong Musso

SsangYongin uusi tuotantomalli korvaa aiemmin joissakin Euroopan maissa myynnissä olleen Actyon Sports -avolavan. Täysin uusi Musso perustuu vastikään Suomessakin myyntiin tulleeseen Rexton-maasturiin.

Musso on SsangYongin vanha mallinimi, sillä sellainen oli Suomessakin myynnissä 90-luvulla. Korean kielessä sarvikuonoa tarkoittava Musso tehdään samalle perusrakenteelle kuin uusi Rexton, joten se on varsin maastokelpoinen. Uuden Musson tulosta Suomeen tuonnista ei ole vielä tehty päätöstä.

Lexus RX L

Lexus RX L
Lexus RX L

Lexus RX L on Lexuksen ensimmäinen 7-paikkainen malli Euroopassa. 11 senttiä RX-mallia pidemmässä L-mallissa on sähköisesti taitettavat kolmannen istuinrivin penkit. Lexuksen mukaan RX L:n linjakas tyyli ja pystympi takaluukku takaavat hyvän pääntilan myös kolmannen istuinrivin matkustajille ja tilaa matkatavaroille kolmannen istuinrivin takana.

RX L:n saa hybridinä Länsi- ja Keski-Euroopassa toukokuusta alkaen. Nelivetoisessa hybridissä on 3,5 litan V6-bensiinimoottori, ja hybridijärjestelmän kokonaisteho on 313 hevosvoimaa.

Škoda Kodiaq L&K

Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq L&K

Škoda Kodiaq L&K -mallissa on erottuva design ja ylelliset mukavuusvarusteet. Tarjolla on neljä moottorivaihtoehtoa ja myös neliveto.

Jäähdyttimen kromattu säleikkö, 19-tuumaiset kevytmetallivanteet sekä uuden muotoilun saaneet etu- ja takapuskuri viimeistelevät Kodiaqin uuden huippumallin tyylikkyyden. Sisätiloissa hemmottelevat nahkaverhoilu ja mustat pianolakatut koristelistat. Vahvat bensiini- ja dieselmoottorit sekä etu- tai neliveto takaavat dynaamisen suorituskyvyn.

L&K:n moottorivaihtoehtoihin lukeutuu nyt myös 1,5-litrainen TSI-bensiinimoottori (150 hv). Lisäksi 2,0-litraisen TSI-bensiinimoottorin teho on kasvanut kymmenen hevosvoimaa 190 hevosvoimaan.

Uusimman sukupolven 7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto on nyt saatavissa bensiinimoottoreiden sekä 2.0 TDI -dieselmoottorin (150 hv) yhteyteen. Moottorivaihtoehtona on myös 2.0 TDI -dieselmoottori, jonka teho on 190 hv. Kahden tehokkaimman moottorin yhteydessä autossa on aina 4x4-neliveto, joka on myös tarjolla kahden muun moottorin yhteyteen.