Näin koko perhe ajaa kesämökille viihtyisästi!

Kesäloma alkaa monella siitä, kun auton ovi paukahtaa kiinni ja mökki- tai lomamatka alkaa. Mökkimatkasta voi pienen suunnittelun avulla tehdä osan lomaa.

Automatkasta kesämökille voi pienen ennakkosuunnittelun avulla tehdä viihtyisän!​
Automatkasta kesämökille voi pienen ennakkosuunnittelun avulla tehdä viihtyisän!​

Nämä asiat kannattaa mökkimatkaa varten tarkistaa ja huolehtia:

1. Turvallisuusvarusteet kuntoon

Varmista, että kaikki pakolliset turvallisuusvarusteet, kuten varoituskolmio ovat mukana ajoneuvossa. Tarkista myös auton nestepintojen taso säännöllisesti. Öljyn ja pesunesteen lisääminen onnistuu helposti itsekin.

2. Hyvät renkaat ovat panostus turvallisuuteen

Hyvät renkaat ovat yksi auton keskeisimmistä turvallisuustekijöistä. Laillisista renkaista on vielä pitkä matka turvallisuussuosituksiin: laki edellyttää kesärenkailta vain 1,6 mm:n urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä. Jos ajoneuvossasi on vararengas, tarkista myös sen kunto ja ilmanpaine.

3. Pelaahan ilmastointi?

Ilmastointihuolto kannattaa tehdä joka toinen vuosi. Ilmastoinnin pelatessa matkanteko sujuu paljon mukavammin. Lisäksi huonokuntoinen järjestelmä vie moottorin tehoa ja lisää turhaan polttoaineen kulutusta. Auton voi huoltaa muun muassa jossain Suomen 75:stä Bosch Car Service -korjaamosta.

4. Näe ja näy

Varmista, että näet ja näyt tiellä kaikissa tilanteissa. Tarkista valot säännöllisesti ja vaihda tai vaihdata rikkoutuneet polttimot välittömästi. Pyyhkijänsulat tulee vaihtaa silloin, kun ne alkavat jättää raitoja tuulilasiin.

5. Tarkista tiesää ja ruuhkatilanne

Kelikameroiden kuvista näet tiesään ja ruuhkatilanteen valitsemallasi tieosuudella. Suomen teillä on ympäri maata useita Liikenneviraston hallinnoimia kelikameroita, joista osa on Boschin valmistamia. Tallenna www.kelikamerat.info -sivusto puhelimesi kirjanmerkkeihin, niin löydät palvelun helpommin.

6. Varmista takapenkin viihtyvyys

Pakkaa takapenkkiläisille mukaan vaikkapa tablettitietokoneet tai mieti valmiiksi hauskoja koko perheen arvuutusleikkejä. Tee tauosta elämys ja pakkaa mukaan kunnon eväät.