Näin liftaat turvallisesti Euroopassa!

Liftaaminen voi olla jännittävää, ja sen avulla voi säästää paljon matkarahaa. Mutta on aiheellista katsoa, kenen kyytiin lähtee. Mistä tunnistaa väärän kyydintarjoajan?

Liftaaminen pitkin Suomea tai Eurooppaa voi olla jännittävää, ja sen avulla saattaa säästää paljon rahaa, mutta on aina aiheellista katsoa, kenen kyytiin lähtee. Mistä sitten tunnistaa väärän kyydintarjoajan? Kannattaa katsoa, ennen kuin on mennyt autoon, koska sen jälkeen arviointi voi olla myöhäistä.

Liftaamisen hauskoihin puoliin kuuluu spekulointi, pääseekö ehkä Porschen vaiko vanhan Ladan kyytiin. Onko auton kuljettaja mykkä eteenpäintuijottaja vaiko peräti hulvaton vitsienkertoja. Jos aikoo pitemmälle Suomessa lomamatkalle, voi päästä vaikka Kilpisjärvelle. Jos taas liftaa Keski-Euroopassa, voi päätyä Andalusiaan tai Adrianmerelle.

Vieraita autolijoita ei sinänsä kannata pelätä. On vain noudatettava yksinkertaisia ohjeita ja käytettävä järkeä: paina auton rekisterinumero mieleesi ja lähetä se tekstarina ystävällesi. Näytä myös kuljettajalle, että lähetit tekstarin.

Liftatessa oppii tuntemaan parhaimmillaan useita maita, monen maalaisia ihmisiä sekä tietenkin vaikka minkälaisia autoja,  Paltamosta Palermoon.

 

Auto Bild