Näin näyttävä raaseri haluttaisiin tuotantoon

Kia esittelee Chicagon autonäyttelyssä 10.–19. helmikuuta Trackster-konseptiauton, joka näyttää erittäin linjakkaalta. Kia Soulin piirteitä omaava Trackster on matala ja kaksiovinen.

Kia esittelee Chicagon autonäyttelyssä 10.–19. helmikuuta Trackster-konseptiauton, joka näyttää erittäin linjakkaalta. Kia Soulin piirteitä omaava Trackster on matala ja kaksiovinen. Korimuodoissa voi erottaa myös jotain Minin kaltaista.

Akseliväli 2500 mm on Soulia pitempi. Rengastuksena on radalle sopivaa leveää läskiä: keulalla 245/40 R 19 -kokoiset ja taka-akselilla 285/35 R 19 renkaat. Niiden sullomisessa pyöräkoteloihin on jouduttu ideoimaan, mutta lopputulos on näyttävä.

Etupään levyjarruissa on kuusimäntäiset jarrusatulat ja takana nelimäntäiset. Lisäksi lokasuojissa on jarrujen jäähdytysaukot.

Kaikkiaan Trackster on lähtökohtaansa, Kia Soulia noin 120 mm leveämpi.

Näyttävän jäähdytinsäleikön lisäksi ovat LED-ajovalot. Integroidut spoilerit ovat itsestäänselvyys edessä ja takana. kahdet pakoputket on vedetty takapuskurin lävitse. Tracksterin katto, ulkopeilit ja helmat ovat punaiset, vastakohtana valkoiselle korivärille, ja takavalot ovat C:n muotoiset.

Onko moottori ulkonäköä vastaavan tehoinen?  Tracksterin kaksilitrainen bensiininelikko on varustettu suorasuihkutuksella ja turboahtimella, jotka varmistavat 250 hevosvoimaa – niiden avulla nelivetoinen liikahtaa pirteästi.

Liikeradoiltaan tavanomaista napakampi kuusiportainen manuaalivaihteisto sopii ruudikkaan moottorin yhteyteen.

Ohjaamossa tunnelman viimeistelevät urheiluistuimet, halkaisijaltaan pienikokoinen GT-ohjauspyörä, lisämittarit sekä värimaailma, johon kuuluu oranssia ja harmaata. Takapenkkiä ei ole. Sen paikalle mahtuvat työkalut, varapyörä ja tulensammutin.

Kia Trackster kuuluu Kia Motorsin kalifornialaisen design-studion aivoituksiin. Ainakaan näillä näkymin ei tarkoituksena ole aloittaa sarjatuotantoa. Koskaan ei saa kuitenkaan sanoa "ei", sillä toteutus näyttää niin herkulliselta. Koskaan ei voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

 

Auto Bild