Näin valmistat herkullista kiinalaista V8-keittoa

Mitä kiinalainen V8-keitto oikeasti pitää sisällään? Kyseessä on kasviskeitto, johon järjestetään ainesosia siten, kuin niitä on sattunut jäämään ylitse varastoon. Sopan pitäisi olla herkullista, ja siitähän voi tehdä erilaisia, maustettuja muunnelmia.

Mitä kiinalainen V8-keitto oikein pitää sisällään? Tacomäntiäkö? Iskender-tyyppisiä kebab-nokkakeppejä? Ei, vaan kyseessä on kasviskeitto, johon järjestetään ainesosia kuten kasviksia, riisiä tai pastaa siten, kuin niitä on sattunut jäämään yli. Soppa on herkullista, ja mikä parasta, siitähän voi tehdä erilaisia, maustettuja omia kokeellisia muunnelmia. Netistä löytyy myös monia sovelluksia.

Perustaltaan kiinalainen V8-keitto sisältää paistettua kanaa, maukasta osterikastiketta ja munanuudeleita, mutta sekaan voi kokeilla laittaa vaikka herkkusieniä. Keiton osana olevaa V8-kasvisjuomaa on saatavilla Suomestakin.

Tämä on siis tömäkkää keittoa, joka voimakkaasti maustettuna tarjoaa esikuvansa, V8-moottorin tapaan reippaan alaväännön ja antaa voimaa hektisenkin päiväohjelman läpiviemiseen. Tämän version valmistamiseen vaaditaan tavallista enemmän aikaa, mutta kokeileminen voi olla hauskaa.

 

Kotitekoinen V8-kananuudelikeitto:

1,3-1,8 kg kanaa

5 kupillista vettä tai kanakeittoa

0,454 g miniporkkanoita

5 kynttä pilkottua valkosipulia

3 sellerivartta hienoksi viipaloituna

2 ruokalusikallista tuoretta, muhennettua persiljaa

1 teelusikallinen vähänatriumpitoista kanaliemijauhetta

1 iso sipuli, viipaloitu

1 tai 2 vihreää sipulia, viipaloituna (valinnainen)

2 laakerinlehteä

hyppysellinen oreganoa ja timjamia

suolaa ja pippuria (maun mukaan)

lisämausteita oman maun mukaan

 

Laita kaikki ainekset saviastiaan.

Vinkki: anna keiton kiehua minuutin verran ja vähennä sen jälkeen lämpöä, kunnes keitto on höyryävän kuumaa, muttei kiehuvaa. Kiehutettu kanakeitto on nimittäin mautonta! Ellei saviastiasi salli höyryävän kuumaa keittoa ilman nopeaa kiehutusta, sitä ei kannata käyttää tämän keiton valmistukseen.

Keitä hiljalleen 6-8 tuntia tai kunnes kana on kypsää (ei sitkeää).

Puolisen tuntia ennen tarjoilua lisätään mukaan kotitekoiset nuudelit; keitä nuudeleita, kunnes ne ovat kypsät. Maista keittoa ja lisää suolaa, pippuria, valkosipulia ja sipulijauhetta ennen tarjoilua.

 

Kotitekoiset nuudelit:

1 kupillinen siivilöityä jauhoa

1/2 teelusikallista suolaa

1 hakattu muna

1-2 ruokalusikallista vettä tai maitoa