Nainen yritti 1930-mallisella autolla maailman ympäri – ihosyöpä pakotti keskeyttämään

Sinnikäs 78-vuotias saksalaisrouva Heidi Hetzer pyrki ajamaan maailman ympäri komealla 1930-mallisella amerikkalaisella kanttiautolla, Hudson Great Eightillä. Toivotaan, että hän saa jälleen terveytensä kuntoon ja pystyy jatkamaan matkaprojektiaan.

Rouva Hetzer aikoo ajaa 1930-mallisella Hudsonilla maailman ympäri ja vierailla viidellä mantereella.
Berliiniläisen Heidi Hetzerin ajoreitti on melkoinen. Auto on kulkenut muun muassa Venäjän, Mongolian ja Kiinan alueilla. Tällä hetkellä auto on Etelä-Amerikan Perussa.
Hetzerin 1930 Hudson Great Eightissä on suora kahdeksansylinterinen moottori.

Ikävä kyllä rouva Heidi Hetzerillä havaittiin kesken maailmanympäriajon ”pahanlaatuinen ihosyöpä”, jonka johdosta hänen oli pakko palata kotiin Saksaan.

Diagnoosin teki eteläamerikkalainen lääkäri Perun pääkaupungissa, Limassa 18. tammikuuta. Hetzerin oli tarkoitus ajaa Etelä-Amerikan lisäksi Etelä-Afrikassa.

Matka varmasti jatkuu muutaman viikon tauon jälkeen. Hudson odottaa sen aikaa Perussa. Kuten rouva Hetzer toteaa symbolisen humoristisesti Facebookissa: ”Ruoste on saatava kokonaan pois korista, ettei se vaikuta kuljettajattaren katsastukseen.”

Berliiniläinen rouva Hetzer on erittäin sinnikäs. Jo viime syyskuun 11. päivänä hän menetti Kanadassa ollessaan ja Hudson Great Eightiä ruuvatessaan oikean pikkusormensa. Ilmeisesti jokin tempautui käynnissä olleen moottorin hihnan väliin.

Heidi Hetzer toimi työelämässä Opel-myyjänä. Hänen tavoitteenaan on ajaa Hudsonilla läpi viiden maanosan. Matka alkoi elokuussa 2014 ja sitä ovat riivanneet myös useat tekniset viat sekä kartturinvaihdokset.

Hetzer ajaa naiskilpa-ajaja Clärenore Stinnesin renkaanjäljissä, sillä tämä ajoi 1920-luvulla ensimmäisenä naisena maailman ympäri saksalaisella Adler-kanttiautolla.

American Hudson Motor Car Company valmisti Great Eightiä Detroitissa. Sen moottorina on 213-kuutiotuumainen 80-hevosvoimainen suora kahdeksikko varustettuna tehokkaalla voitelujärjestelmällä. Huippunopeus on aikansa tuotteeksi erittäin korkea 95 mph eli 152 km/h.