Nämä edustusautot käyvät kaupaksi!

Edustusautojen myyntiluvut ovat mukavassa kasvussa. Tutki tästä, mitkä osuvat kärkisijoille.

Saksalaisten luksusmerkkien Audin, BMW:n ja Mercedes-Benzin myyntinäkymät ovat kerrassaan ruusuiset. Automerkit kirjasivat tammikuussa kovia myynti- ja kasvulukuja erityisesti kehittyvillä markkinoilla. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Tammikuussa BMW lisäsi myyntiään peräti 28 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Audilla ja Mercedes-Benzillä vastaava luku oli 23 prosenttia. BMW myi tammikuussa yli 105 000 autoa. Luku sisältää myös sen valmistamat Rolls Royce- ja Mini-merkit. Rolls Roycen myynti on sekin kasvanut vahvasti.

Audi myi samaan aikaan 95 400 autoa, joista etenkin katumaasturi Q5 tahkosi rahaa: kaupaksi niitä meni lähes 13 000 kappaletta. Audi on osa Volkswagen-konsernia.

Mercedes-Benzin myynnin kasvu oli saksalaiskolmikon pienintä, mutta silti lähes 83 000 yksikköä myytiin. Tänä vuonna M-B aikoo lyödä aiemman myyntiennätyksensä vuodelta 2007. Viime vuonna merkkiä valmistava Daimler tahkosi 4,7 miljardin euron nettotuloksen. Yhtiö lupasi jokaiselle työntekijälleen 3150 euron tulospalkkion ja jopa tuhannen euron bonuksen.

Teksti: H. Kuurio

Kuva: Handout