Natalie Woodin 1957-mallinen kaunotar vaihtoi omistajaa 1,3 miljoonalla eurolla

Kuvissa komeileva Mercedes-Benz 300 SL Roadster, alustanumero 198.042.7500569, on tavallista paljon erikoisempi.

Näyttelijätär Natalie Wood osti tämän 1957 Mercedes-Benz 300 SL Roadsterin uutena.

Siksi ei ihme, että se huutokapuattiin viime kuussa RM Auctions'in Amelia Islandin huutokaupassa, Jenkeissä 1 335 075 eurolla (1 842 500 dollarilla).

Mikä Mercedes-yksilöstä tekee poikkeuksellisen? Moottorina on 215-hevosvoimainen ja 240-hevosvoimainen (2 996-kuutioinen) rivikuutonen, varustettuna yläpuolisella nokka-akselilla.

Vaihteistona toimii neliportainen kova laatikko ja autossa on kierrejousiotus joka kulmassa.

Jarrut ovat tehostetut rumpujarrut.

Hinnan nostaa pilviin ensinnäkin se, että yksilö lukeutuu kaikkiaan vain kahdenkymmenen viiden joukkoon, jotka lähtivät tehtaalta nk. Rudge-tyyppisin vantein.

Toisekseen auton omisti alkujaan näyttelijätär Natalie Wood.

Hyvin varustellun ja huippuentisöidyn yksilön mukana seuraa paljon aitoa Hollywood-elokuva-aineistoa.

Mercedes-Benz 300 SL "Lokinsiipi" nousi suureen suosioon. Coupén tuotannon päättyessä tehdas halusi lisätä mallistoon Roadsterin.

Avoversion prototyypin bongasi Stuttgartissa ensi kertaa kesällä 1956 saksalaisautolehti Auto, Motor und Sport.  

Varsinainen tuotantomalli esiteltiin vuoden 1957 Genèven autonäyttelyssä.

Tuon vuoden loppuun mennessä valmistuivat viimeiset 70 Coupéta kaikkiaan 1 400 yksilöstä sekä ensimmäiset 618 kappaletta 300 SL Roadsteria.

Kuvien 300 SL Roadster -yksilöön asennettiin siis yhtenä harvoista tavoitellut Rudge-tyyppiset vanteet, joita useammin näki Lokinsiipisessä.

Yksilön osti tammikuussa 1958 legendaarinen näyttelijätär Natalie Wood, jonka pääosa elokuvaklassikossa Miracle on 34th Street teki hänestä huipun jo yhdeksänvuotiaana.

Vuoteen 1955 mennessä hänelle myönnettiin Academy Award näyttelijäsuorotuksesta elokuvassa Rebel Without a Cause (Nuori kapinallinen).

Natalie Wood hankki Roadsterinsa vain 19-vuotiaana, kuukausi sen jälkeen, kun hän meni naimisiin näyttelijä Robert Wagnerin kanssa.

Roadster lähti tehtaalta Mercedes-Benzin hopeanvärisenä (DB 180), ja sisäverhoiluna oli punainen (641) nahka.

Wood kuitenkin maalautti autonsa kirkaan vaaleanpunaiseksi, säilttäen silti punaisen nahkaverhoilun.

Voidaan sanoa, ettei yksiköön toinen auto herättänyt Hollywoodissa yhtä suurta huomiota varsinkin, kun ohjauspyörän takana istui 19-vuotias kaunotar.

Natalie Wood myi Roadsterin 1960-luvulla.

Välivaiheista tiedetään, että sen osti vuonna 1978 kanadalainen Mercedes-harrastaja Don McColl Ontariosta, joka palautti autoon sen alkuperäisen korivärin.

Auto entisöitiin täydellisesti vuonna 2000. Työn suoritti tunnettu 300 SL-asiantuntija Rudi Koniczek, joka omistaa Rudi & Companyn Victoriassa, British Columbian provinssissa, Kanadassa.

Auto sai Silver Blue -maalipinnan (353 G), punaisen nahkaverhoilun sekä tummansinisen kangaskaton.

Mikä lisäksi mielenkiintoista, maalipinta muuttaa sävyään erilaisissa valaistusolosuhteissa.

Useimmiten se näyttää hopeanväriseltä, mutta kirkkaassa auringonpaisteessa ilmenee myös sinisen sävyjä.

Teknisesti auto entisöitiin mahdollisimman tarkkaan alkuperäiseen kuosiin, mukaan lukien oikean tyyppiset letkunkiristimet konetilassa.

Alkuperäisille Rudge-vanteille asennettiin nykyaikaiset, rajoitettuna sarjana valmistetut Dunlop-renkaat, jotka tehtiin varta vasten 300 SL -malliin.

Auton mukana seurasi myös runsaasti kirjallista materiaalia sekä työkaluja, alkuperäinen Rudge-vanteinen varapyörä, ajanmukainen Becker-autoradio sekä eurooppalaismalliset ajovaloumpiot.

Tällä Mercedes-Benz 300 SL Roadsterilla on ajettu entisöinnin jälkeen yli 3 000 mailia, ja auton kerrotaan sen perusteella toimivan kuin kello – myös kojelaudassa oleva originaalikello tikittää niin kuin pitääkin!