Näyttävä urheilucoupé esitellään pian Detroitin autonäyttelyssä

Mercedes-Benzin coupé-mallisto täydentyy kaksiovisten C-, E- ja S-sarjan coupé-versioiden sekä CLS- ja CLA-sarjojen neliovisten mallien lisäksi uudella GLE Coupélla.

GLE Coupélla voi vetää jopa 3500-kiloista jarrullista perävaunua.

Detroitin autonäyttelyssä esiteltävässä uutuudessa yhdistyvät coupé-korimallille tyypilliset jatkettu ja matalalinjainen matkustamo, mutta samalla katumaasturien korkea istuma-asento ja urheilullinen suorituskyky maantiellä ja maastossa.

Mercedes-Benz GLE Coupén akseliväli on 2915 mm ja tavaratila laajenee suurimmillaan 1650 litraan. Rengaskokona on 20­–22 tuumaa.

Mercedesin uuden mallimerkintäkäytännön mukaisesti malli edustaa E-sarjan SUV-versiota, joka aikaisemmin tunnettiin M/ML-nimellä.

Mercedes-Benz GLE Coupésta tulee tarjolle kolme moottoriversiota.

GLE 350 d 4Maticin V6-turbodieselmoottori tuottaa 190 kW (258 hv) tehon ja 620 Nm:n väännön.

GLE 400 4Matic on puolestaan varustettu V6-biturbomoottorilla, jonka teho on 245 kW (333 hv) ja huippuvääntö 480 Nm.

Malliston huipulla on GLE 450 AMG 4Matic 270 kW:n (367 hv) teholla ja 520 Nm:n vääntöreservillä.

Kaikkien versioiden vakiovarustukseen kuuluu 4Matic-neliveto, jonka voimanjako etu- ja taka-akselin välillä on normaalisti 50:50. AMG-versiossa voima jakautuu akseleiden välillä suhteessa 40:60.

Voimaa välittää kaikissa malleissa Mercedes-Benzin uusi 9G-Tronic-automaattivaihteisto, jonka yhteydessä on vakiona uusi Dynamic Select -valitsin.

GLE -mallissa keskikonsolin pyörökytkintä kääntämällä kuljettajalla on tällöin valittavana viisi eri ajotilaa: Individual, Comfort, Slippery, Sport sekä Sport +.

Ajotilan valinta vaikuttaa jousitukseen sekä ohjaukseen ja voimansiirtoon.

Vastaavasti muuttuvat myös GLE Coupén moottorin äänimaailma, mittariston näkymät ja ajovalojen toimintasykli.

GLE 350 d 4Matic ja GLE 400 4Matic -malleissa on vakiona Agility Control -vaimennus. Valinnaisvarusteena saatavan Airmatic-ilmajousituksen yhteydessä (vakiona AMG-mallissa) käytetään ensimmäistä kertaa jatkuvasti säätyvää ADS Plus –iskunvaimennusta.

Sport- ja Sport + -ajotiloissa käytettävissä on lisäksi mutkaisella tiellä ajomukavuutta parantava Active Curve -järjestelmä.

Mercedes-Benz GLE Coupén vakiovarusteisiin kuuluvat lisäksi sähkötoiminen Easy-Pack-tavaratilan luukku, peruutuskamera, ESP-ajonvakautus sisältäen kaarreajoavustimen, sivutuuliavustin, CPA Plus –törmäyksenestoavustin sekä BAS Plus -jarruavustin.

Ensimmäistä kertaa tässä autoluokassa tarjolla on täysin sähkötoimisesti esiin tuleva ja piiloon taittuva vetokoukku, joka Mercedes-Benzin tapaan sisältää myös perävaunun huomioivan ESP-vakautustoiminnon.