Neliveto – ja kaksi moottoria

Kia esittelee Chicagon autonäyttelyssä Soul-malliin perustuvan muotoilututkielman. Hybridi-Crossover tuntee nimen Trailster. Siinä on kaksi moottoria ja neliveto.

Souliin perustuvassa Kia Trailsterissa on sähkömoottori, polttomoottori sekä neliveto.​
Souliin perustuvassa Kia Trailsterissa on sähkömoottori, polttomoottori sekä neliveto.​

Korealaismerkki esittelee Chicago Auto Showssa 14.–22. helmikuuta nelivetoisen hybriditutkielman, Trailsterin, joka pohjautuu uuteen Kia Souliin.

Erityisen kiinnostava yksityiskohta on koko kattolinjan mittainen haitarikatto. Korealaiset kutsuvat bensiini- ja sähkömoottorilla varustettua hybridiä lyhenteellä e-AWD, joka siis viittaa sähkömoottorin avulla toteutettuun nelivetoon.

Takapyörien vedosta huolehtii 37-hevosvoimainen sähkömoottori, johon liittyy 1,2 kWh akku. Keulalla murisee 1,6-litrainen turboahdettu bensiinimoottori, joka kehittää 185 hevosvoimaa.

Bensiininelikko jakaa voimaa vain etupyörille. Konsepti ei ole täysin ennen kokematon, sillä sitä on kokeiltu aiemmin esimerkiksi Porsche 918 Spyderissa, jonka etupyörät vetävät sähkömoottorin avulla, tai nelivetoisessa Peugeot 508 RXH:ssa, jossa sähkömoottori vastaa takapyörien vedosta.

Trailsterin muotoilusta vastaa kalifornialainen Kia-suunnittelija, jolla on ennestään kontollaan konseptiautot Trackster sekä GT4 Stinger.