New Yorkissa bensiinipula – apua onneksi luvassa!

New York Cityssä on muutama päivä Sandy-pyörremyrskyn jälkeen määrätyillä alueilla pulaa bensiinistä.

Jos bensiiniä on joillain asemilla saatavilla, ovat kanisterijonot todella pitkiä. Pormestari Michael Bloomberg onkin antanut määräyksen, jonka mukaan jos ajaa New Yorkin keskustaan omalla autolla, tulee kyydissä tällä hetkellä olla vähintään kolme ihmistä.

Poliisi tarkkailee autojen henkilömääriä Manhattanille johtavilla silloilla. Tunnelit, kuten Lincoln Tunnel ovat edelleen tulvan vallassa. Jos joku ajaa yksin, hänet käännytetään takaisin.

Jotkut metrolinjoista toimivat jälleen, ei kuitenkaan toistaiseksi eteläiselle Manhattanille.

Jos haluaa tällä hetkellä Manhattanilta Brooklyniin tai Queensiin, joutuu turvautumaan bussiin, joka ajaa suurten siltojen ylitse.

NBC-tv-yhtiön mukaan 80 prosentilla alueen bensiiniasemista ei ole saatavilla polttoainetta. Niillä, joilla sitä on, poliisi valvoo järjestystä.

CBS-kanavan mukaan on sattunut ainakin yksi tapaus, jossa bensiiniä jonottanut asiakas uhkasi toista pistoolilla.

Jos haluaa löytää varmasti bensiiniä, joutuu ajamaan 70–80 kilometrin päähän Manhattanilta.

Apua on luvassa pikapuoliin, mutta jalostamot toimivat myrskytuhojen jäljiltä vielä osateholla tai ne on jouduttu sulkemaan.

Tankkerit eivät myöskään toistaiseksi pysty ajamaan New Yorkin tai New Jerseyn satamiin, mutta sekin tilanne on pian kunnossa.

Sandy-myrskyn silmittömän tuhon jäljiltä on yli 90 kuolonuhria ja edelleen 3,5 miljoonaa USA:n itärannikon ihmistä on vailla sähköä, lämmitystä, juomavettä tai toimivia puhelimia.

Yksistään New Yorkissa on puoli miljoonaa ihmistä vailla sähköä. Sandyn korjaustöiden arvellaan kohoavan 20 miljardiin dollariin.

Ford Crown Victoria -takseja jäi tulvan vuoksi kiikkiin Queensin kaupunginosassa.

 

Auto Bild