Nipponissa kaksin kaunihimpi

Urheilullisuudesta ja nuorekkaasta imagostaan kiinni pitävä Honda ei halua jäädä kehityksen kyydistä myöskään tärkeillä Euroopan markkinoilla. Auto Bild Suomen saamien tietojen mukaan Honda suunnittelee parhaillaan kaksoiskytkinvaihteistoa henkilöautoissaan hyödynnettäväksi.

Urheilullisuudesta ja nuorekkaasta imagostaan kiinni pitävä Honda ei halua jäädä kehityksen kyydistä myöskään tärkeillä Euroopan markkinoilla.

Auto Bild Suomen saamien tietojen mukaan Honda suunnittelee parhaillaan kaksoiskytkinvaihteistoa henkilöautoissaan hyödynnettäväksi. Vastaavia ratkaisuja on Hondan moottoripyörissä ja mönkijöissä jo käytössä.

Toistaiseksi Honda luottaa ns. perinteisiin automaattivaihteistoihin ja manuaaleihin. Esimerkiksi Suomeen alkuvuodesta 2012 saapuvassa 9. sukupolven Honda Civicissä on joko 6-portainen manuaali tai 5-portainen automaatti, mutta kaksoiskytkinvaihteistoa ei autoon ole saatavilla.

Uuden Honda Civicin suunnittelutyöstä vastannut Mitsuru Kariya vahvisti Auto Bildille Malagassa, että uusi kaksoiskytkinvaihteisto on kehitystyön sellaisessa vaiheessa, jossa valmista vaihteistoa voidaan odottaa saapuvaksi aikaisintaan reilun vuoden, puolentoista kuluessa.

Uuden Civicin lanseerauksen aikatauluun vaihteiston kehitysaikataulu ei sopinut. Samoin jää nähtäväksi, mihin Hondan henkilöautomalliin uutuutta ensimmäisenä sovelletaan.

 

Teksti: Harry Kuurio

Kuva: Auto Bild