Nissan Esflow-sähkösportti: Pian totta? KATSO VIDEO!

Nissanin sähköllä toimiva urheilukonseptiauto Esflow viestii, että ympäristöystävällisen ajattelun ja urheilullisen autoilun yhdistäminen on mahdollista.

Esflow on täysin sähköllä toimiva urheiluauto. Sen tyylikäs, huomiota herättävä komposiittikori kätkee alleen alumiinirungon, joka muodostaa turvakehikon. Nissan Leaf -mallissa käytettyä tekniikkaa sisältävä voimansiirtoyksikkö on hienosäädetty urheilullisempaan suuntaan.

Esflow:n pitkä konepelti yhdistyy jyrkästi kaltevaan panoraamatuulilasiin ja kompaktissa matkustamossa matkustajat ovat auton painopisteen keskiössä.

Esflow on ehdottomasti urheiluauto, ja siinä on tunnistettavissa Nissanin klassikkomallien sekä nykyisten urheiluautojen piirteitä.

Esflow-malli on myös takavetoinen, ja siinä on kaksi moottoria. Muotoilun ansiosta sähkömoottorit on pystytty sijoittamaan takapyörien akselin päälle, rungon keskivaiheille.

Tehokkaat moottorit saavat auton kiihtymään 100 km:n tuntinopeuteen alle 5 sekunnissa. Moottoreiden tehon takana ovat Nissan Leaf -mallissa käytetyt laminoidut litium-ioniakut. Esflow:ssa ne on sijoitettu etu- ja takapyörien akselin suuntaisesti. Tämä keskittää auton massan ja kääntöpisteen kuljettajan lantion tuntumaan.

Auto kulkee yli 240 kilometriä yhdellä latauksella, eli noin 50 % pidemmän matkan kuin Leaf.

Nissan Esflow -konseptiauto esitellään 3.–13. maaliskuuta järjestettävässä Geneve Motor Show:ssa. Autosta on toistaiseksi paljastettu vain oheinen videoanimaatio.

http://www.youtube.com/watch?v=KbAps1gJPUI

Teksti: H. Kuurio

Kuva: Handout