Nissan Gripz Concept: GT-autolta näyttävä crossover

Nissan esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä kompaktin crossoverin, joka tuntee nimen Gripz. Kyseessä on muotoilututkielma.

Nissan Gripz Conceptin ajovaloissa on kamerat, jotka välittävät ajoreitin kuvaa streaminginä internetiin. Gripz on siten myös kurkistus crossoverien tulevaisuuteen.

Nissan Gripzissä on piirteitä keväällä Genèven autonäyttelyssä esitellystä Nissan Sway -konseptiautosta, jonka V-muotoista jäähdytinsäleikköä ja bumerangin muotoisia ajovaloja sovelletaan uudelleen Gripzissä.

Nissan Gripzin ulkoväri kuontuu legendaarisesta Nissan/Datsun 240Z:sta. Tutkielmassa käytetään runsaasti hiilikuitua ja auto rullaa näyttävin 22-tuumaisin kolmipuolaisin vantein, jotka tuovat mieleen kilpapolkupyörän. Nissan Gripzin ovet ovat lokinsiipityyppiset.
Gripzin matkustamossa on viitteitä polkupyörämaailmasta: esimerkiksi ovien sisäkahvat tuovat mieleen polkupyörän satulan.
Kojelauta ja kuppi-istuimet näyttävät futuristisilta.

Nissan Gripz Conceptin erityisominaisuutena ovat ajovaloihin integroidut kamerat, jotka välittävät reittikuvaa internetiin. Näin kuljettajan kaverit pystyvät seuraamaan tämän reittiä älypuhelimen välityksellä. Idea juontuu polkupyöräilijöiden käyttämästä kypäräkamerasta.

Nissan Gripz Conceptin suunnittelu on eurooppalais-aasialaista yhteistyötä. Eurooppalaiset keskittyivät ulkokuoreen, japanilaisten säätäessä sisätiloja.

Lopputuloksena saatiin crossover, joka kuitenkin näyttää urheiluautolta. Nissanin mukaan Gripzin mahdollinen tuotantomalli ei korvaisi mitään nykyistä mallia.