Nissan: Konseptisähköautoja Tokion autonäyttelyssä

Nissan julkisti uuden Leafin maailmanlaajuisesti jo syyskuussa ja lanseerasi uuden sähköekosysteeminsä äskettäisessä Nissan Futures 3.0 tapahtumassa. Tokiossa yhtiö tuo näytille kaksi täysin sähkökäyttöistä uutta konseptiautoa.

Uusina konsepteina näyttelyssä nähdään täysin sähkökäyttöinen IMx-crossover ja Nissan LEAF NISMO, jotka esittelevät yhtiön uusimpia teknologioita ja antavat esimakua Nissan Intelligent Mobility ‑vision mukaisista tulevaisuuden innovaatioista.

Lisäksi Nissan vahvisti Tokiossa osallistumisensa Formula E -kilpasarjaan kaudesta 2018–2019 alkaen. Näin yhtiö korostaa sitoumustaan tehdä sähköautoilusta entistä jännittävämpää.

Nissan IMx -crossover-konseptiauto

Upeasti muotoiltu täysin sähkökäyttöinen Nissan IMx on itseohjautuva, nelipaikkainen crossover-konsepti, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on yli 600 kilometriä (japanilaisen JC08-ajosyklin mukaan).
Uutuuskonseptissa Nissan IMx uusi, erityinen sähköautoalusta on yhdistetty kahteen sähkömoottoriin, jotka tuottavat yhdessä tehoa 320 kilowattia ja vääntöä 700 newtonmetriä.
Nissan IMx:n täysin tasainen lattia tuo lisätilaa matkustamoon ja parantaa ajodynamiikkaa. Matalan painopisteen ansiosta auton käsiteltävyys on tasoa, johon ei ole totuttu crossover-segmentissä.

Nissan IMx:n suurikapasiteettinen akku voi toimia pienimuotoisena voimalaitoksena jakamalla sähköä verkkoon Vehicle to Grid -järjestelmän kautta. Akku on mahdollista ladata sekä langattomasti että perinteisellä tavalla.

Nissan Leaf NISMO -konseptiauto

Leaf NISMO -konsepti on Nissannin sähköautojen lippulaiva, jossa yhdistyvät sähköauton ympäristöystävällisyys ja taloudellisuus sekä NISMOn tavaramerkiksi muodostunut ajodynamiikka.

Uuden Leaf NISMO -konseptiversion ulkomuoto on korostetun urheilullinen. NISMOn kilpa-autoteknologian hyödyntäminen uutuuskonseptin korirakenteissa on parantanut dynaamista suorituskykyä Leafin erinomaisesta ilmanvastuskertoimesta tinkimättä. Myös mustan sisäverhoilun punaiset yksityiskohdat antavat vihjeitä auton suorituskyvystä.

FIA:n sähköautojen Formula E -kilpasarja 2018/2019

Lähtemällä mukaan kasvavaan Formula E ‑sarjaan Nissan pääsee esittelemään Nissan Intelligent Mobility ‑visiotaan suurelle yleisölle erittäin näkyvällä maailmanlaajuisella foorumilla.

Nissan tulee sähköistämään Formula E ‑sarjan tunnelmaa entisestään tuomalla kisoihin Nissanin sähköautoille tunnusomaista välitöntä kiihtyvyyttä ja ketteryyttä.

Formula E ‑sarjan perustaja ja CEO Alejandro Agag toivottaa innostuneena Nissanin tervetulleeksi sarjaan: ”Nissanin kaltaisen nimen saaminen mukaan on todella merkittävä asia Formula E ‑sarjalle. On aina hienoa toivottaa uusi valmistaja mukaan Formula E ‑perheeseen, ja erityisen upeaa on, että Nissanin myötä sarjaan saadaan ensimmäinen japanilainen valmistaja. Se osoittaa, kuinka globaali ilmiö sähköautojen vallankumous on. Japani on uuden teknologian eturintamassa ja lisäksi yksi maista, joissa Formula E ‑sarjaa eniten seurataan. Siirtyminen kestäviin liikennemuotoihin on prosessi, jota ei ole mahdollista pysäyttää. Odotan innolla Nissanin logon näkemistä uusissa autoissa viidennellä kilpailukaudella.”

Nissan aloittaa Formula E ‑sarjassa loppuvuodesta 2018, kun sarjan autojen alustaa ja akkua koskevat vaatimukset uudistuvat.