Viidennen sukupolven Nissan Micra: Täysin uusi malli

Uusi Micra on pidempi, leveämpi ja matalampi kuin aikaisemmin. Se on asemoitu hatchback-mallien B-segmentin ytimeen Euroopassa, missä segmentin kilpailluimmat markkinat ovat.

Micra on suunniteltu ja rakennettu tämän segmentin asiakkaiden tarpeita silmällä pitäen, sillä Nissanin kunnianhimoisena tavoitteena on vallata takaisin Micran paikka luokkansa kymmenen myydyimmän auton joukossa. Nissan uskoo, että uusi Micra kestää paremmin kuin hyvin vertailun segmentin suosituimpien autojen kanssa.

Uuden Micran vetovoimaa vahvistaa erityisesti sen urheilullinen ja ilmeikäs ulkomuoto, joka on uudistettu todella rohkealla tavalla. Moderni premium-vaikutelma jatkuu auton sisällä. Kaksisävyiset, pehmeät verhoilumateriaalit ovat vakiovaruste kaikissa varustetasoissa.

Viisiovisen uuden Micran nerokkaan tilankäytön ansiosta kuljettajalla ja etumatkustajalla on luokkansa mukavimmat olot – takaistuintilasta tinkimättä. Tavaratila on riittävän iso asiakkaiden monenlaisiin vaatimuksiin.

Micrassa on ensimmäistä kertaa useita sellaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka on aikaisemmin totuttu näkemään paljon kalliimmissa autoissa. Aikaisemmissa Micra-malleissa ja koko segmentissä ennennäkemättömään teknologiavarusteluun kuuluu muun muassa kaistavahti.

Myös Qashqai- ja Juke-crossovereista tuttu Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä on nyt ensi kertaa saatavissa Micraan. Micran kattava teknologiavarustelu puhuu omaa kieltään Nissanin Intelligent Mobility ‑visiosta, joka tähtää täysin päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen.

Musiikin ystävät osaavat puolestaan arvostaa uuden Micran Bose Personal ‑audiojärjestelmää. Segmentissään ainutlaatuisessa järjestelmässä on kuljettajan pääntukeen integroidut kaiuttimet, jotka optimoivat kuljettajan musiikkinautinnon.

Uusi Nissan Micra on myös ajo-ominaisuuksiltaan fantastinen auto. Dynaaminen ajoelämys kumpuaa ketteryyden, nautittavan suorituskyvyn ja vakaan ohjattavuuden yhteisvaikutuksesta.

Moottorivaihtoehtoihin kuuluu kaksi bensiinimoottoria ja yksi dieselmoottori, jotka kaikki on yhdistetty viisivaihteiseen manuaalivaihteistoon.

Nissanin tuttujen Visia, Acenta-, N-Connecta- ja Tekna-tasojen vakiovarustelu on erittäin korkea. Sisätilojen ja ulkomuotoilun monipuoliset personointimahdollisuudet sekä tyylikkäät ja modernit värivaihtoehdot lisäävät Micran houkuttelevuutta entisestään.

Guillaume Cartier, Senior Vice President Sales & Marketing, Nissan Europe kommentoi uutta Micraa seuraavasti:

”Olemme vieneet kompaktien autojen segmentin Euroopassa aivan uudelle tasolle keskittymällä siihen, mitä asiakkaat haluavat tänään ja odottavat huomiselta. Täysin uusi Nissan Micra on poikkeuksellinen auto ilmeikkään muotoilunsa, nautittavien sisätilojensa ja luottamusta herättävien ajo-ominaisuuksiensa ansiosta. Micra on Euroopassa todella rakastettu auto – yli kolme vuosikymmentä jatkunut menestys ja yli 3,5 miljoonaa myytyä autoa puhuvat omaa kieltään. Kuvaavaa on, että Micra sai ensimmäisenä japanilaisena autona vuoden auton palkinnon Euroopassa vuonna 1993.”

Myös tämänvuotinen palkinto on Micran ulottuvilla, sillä uutuusmalli on jo valittu kilpailun seitsemän finalistin joukkoon. Voittaja julkistetaan Geneven autonäyttelyssä 7. maaliskuuta.

Täysin uuden Nissan Micran tilauskirjat avattiin Euroopan suurimmilla markkina-alueilla päättyneen vuoden joulukuussa. Suomessa tilauksia aletaan ottaa vastaan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille toukokuussa.