Nissan Navara 3.0 LE V6 dCi Double Cab -avolava puhaltaa 231 hevosvoimaa

Koeajoimme Nissanin neliovisen pick-upin isommalla 231 hevosvoiman turbodieselillä ja seitsemänportaisella automaatilla. Hei, tuo asetelmahan kuulostaa enemmän kuin kiinnostavalta, onhan kyseessä loppupelissä viisipaikkainen auto, eikä tyypillisesti kaksipaikkainen avolava.

Koeajoimme Nissanin neliovisen pick-upin isommalla 231 hevosvoiman turbodieselillä ja seitsemänportaisella automaatilla. Hei, tuo asetelmahan kuulostaa enemmän kuin kiinnostavalta, onhan kyseessä loppupelissä sentään viisipaikkainen auto eikä tyypillisesti kaksipaikkainen avolava.

Tehdas antaa avolavalle melkoisia lukemia: kiihtyvyydeksi nollasta sataan nopeat 9,3 sekuntia, vaikka omamassaa kertyy 2185 kiloa. Lukema on niin kova, että sen taakse on ihan pakko liittyä jokin jännittävä salaisuus – siihen ei ylletä ihan tyhjästä. Huippujakin Nissanille povataan periaatteessa 195 km/h.

Nyt päästään sitten arkielämän käyttäjän kannalta tärkeään kysymykseen. Millaiseksi Navaran voisi kuvitella asuntovaunun veturina? Riittääkö siinä vetokyky?

Toisaalta, onko kyseessä niin raaka, betonipölyinen työkone, ettei siinä tohdi matkustaa ykköset päällä?

Navara Double Cab sisältää hyvin monia yllätyksiä.  Lue koeajo Auto Bild Suomen paperilehdestä 15/2011.

 

Teksti ja kuva: J. Peltonen