Nokian Renkaat laajentaa Aramid-sivupintateknologian hyödyntämistä

Maailman pohjoisin talvirengasvalmistaja Nokian Renkaat tehostaa kehittämänsä Aramid-sivupintateknologian hyödyntämistä vaativaan ja vaihtelevaan talvikäyttöön suunnatuissa katumaasturirenkaissa.

Aramid-sivupintateknologia on käytössä SUV-talvirenkaissa vuoden 2016 alusta lähtien.

Vuoden 2016 alusta lähtien talviliikkumisen edelläkävijän lähes kaikissa premium-tuotteissa hyödynnetään lisäturvaa ja kestävyyttä parantavaa ainutlaatuista Aramid Sidewall -teknologiaa. Uusi teknologia liitetään myös jo markkinoilla oleviin tuotteisiin.

Nokian Renkaiden sivupintasekoituksessa käyttämä Aramid-kuitu jäykistää ja vahvistaa renkaan sivupinnan kestämään entistä paremmin iskuja ja viiltoja, jotka helposti rikkovat renkaan keskeyttäen matkanteon. Samaa materiaalia hyödynnetään myös lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä.

Uusi teknologia käytössä SUV-talvirenkaissa vuoden 2016 alusta lähtien

Korkeiden ja voimakkaiden ajoneuvojensa henkilöautomaisista ominaisuuksista nautiskelevien katumaasturikuljettajien toivelistan kärkipäässä on jo hyvin pitkään ollut kestävyys. Tutkimusten mukaan renkaan vaurioitumiseen johtavat iskut kohdistuvat useimmiten renkaan sivupintaan.

Tyypillisiä tilanteita ovat alhaisella painetasolla monttuun ajaminen tai liian huoleton parkkeeraus viiltävän rotvallinreunan repiessä sivupintaa. Sivupintaan tulevia vaurioita ei suositella korjattavaksi. Vaurio vaatii tyypillisesti uuden renkaan vaihtamisen ja hankkimisen.

- Kestävyyttä yllättävissä tilanteissa parantava uusi keksintö on saanut todella kiittävää palautetta SUV-kuljettajilta. Myös rengasmyyjät ovat olleet innoissaan keksinnöstä, joka on aivan uniikki ja tuo lisäarvoa asiakkaille, jotka haluavat ajaa huolettomasti niin maastossa kuin kaupungissa. Haluamme maksimoida jo markkinoilla olevien laatutuotteidemme ominaisuuksia entisestään ja otamme keksinnön käyttöön heti vuoden alussa eri markkinoille räätälöidyissä talvituotteissa, tuotehallintajohtaja Petri Niemi sanoo.

Ensi kertaa testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 8 SUV -nastarenkaassa hyödynnettyä Aramid Sidewall -teknologiaa käytetään myös vaihtelevissa kesäkeleissä vakuuttavasti etenevien Nokian Hakka -katumaasturirenkaiden sivupintasekoituksissa.

Aramid Sidewall -teknologia 2016

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -kitkarengas (2016)
Nokian Hakkapeliitta 8 SUV -nastarengas

Nokian Hakka -kesärenkaat
Nokian Hakka Black SUV
Nokian Hakka Blue SUV