Nopean italialaismerkin odotettu katumaasturi lanseerataan Genèvessä

Olemme jo aiemmin antaneet ennakkoviitteen tulevasta, mutta tässä se nyt on: urheiluautomerkin ensimmäinen SUV, Maserati Levante, näyttää oikeasti tällaiselta.

Levante on Maseratin ensimmäinen katumaasturi, joka asettuu esimerkiksi Porsche Macanin kilpailijaksi.

Kyseessä on mullistava malli merkin yli 100-vuotisessa historiassa ja se liittyy Quattroporten, Ghiblin, GranTurismon sekä GranCabrion seuraan.

Maserati Levanten muotoilussa havaitsee heti perinteisiä Maserati-piirteitä, mukaan lukien vihainen keulailme uudenlaisine ajovaloineen sekä kylkien kummankin puolen kolme ilmanottoaukkoa. Lisäksi C-pilarin Saetta-logo ja kookkaat, kehyksettömät ovilasit ovat nekin tunnusomaisia.

Levanten alustasuunnittelussa tähdättiin erinomaisiin maantieominaisuuksiin myös erittäin liukkailla pinnoilla, mutta lisäksi malli tarjoaa mainioita maasto-ominaisuuksia.

 

Maserati Levanten kaikissa versioissa on kehittynyt elektroninen jousitus, johon liittyvät säädettävä iskunvaimennus sekä ilmajousitus. Nelivetojärjestelmänä on kehittynyt Q4-tyyppinen ja 8-portainen automaattivaihteisto on kalibroitu Levanten katumaasturitarpeita silmällä pitäen.

Moottoreiksi saa Euro 6 -päästönormin täyttäviä bensiini- ja turbodieselmoottoreita. Maserati Levantea valmistetaan Torinossa, Mirafiorin tehtailla ja lanseerauksen pitäisi Euroopassa tapahtua keväällä, muun maailman seuratessa myöhemmin kuluvana vuonna.

Lanseerausjärjestys on yllättävä, koska Euroopan automyynti ei vielä ole lähtenyt voimakkaaseen nousuun ja toisaalta Kiinan ja Yhdysvaltain kuvittelisi olevan Maseratille SUV-mallin tärkeimpiä markkina-alueita.