Nostalginen värillinen automainos televisiossa 1959 – katso video

Suomessa oltiin Euroopan kärjessä tv-värilähetyksissä, jotka alkoivat meillä koemielessä vuonna 1968. USA:ssa edettiin rakettivauhdilla, sillä siellä värilliset tv-lähetykset aloitettiin jo jouluna 1955 sen jälkeen, kun RCA oli testannut väritelevisioita vuodesta 1953. Katso video hienosta automainoksesta vuodelta 1959.

Suomessa oltiin Euroopan kärjessä tv-värilähetyksissä, jotka alkoivat meillä koemielessä vuonna 1968. USA:ssa edettiin rakettivauhtia, sillä värilliset tv-lähetykset aloitettiin siellä jo jouluna 1955 sen jälkeen, kun RCA oli testannut väritelevisioita vuodesta 1953. Katso ajatuksia vuosien taakse virittävä video hienosta automainoksesta vuodelta 1959.

Jenkeissä tällaista materiaalia tuli tv:stä jo 52 vuotta sitten ja tv-kanavia oli eri puolilla maata  jo kymmenittäin. Elettiin aikaa, jolloin seuraavan vuoden autot olivat usein aivan eri näköisiä kuin edeltäjänsä.

Suomessakin tv-toiminta oli juuri pääsemässä vauhtiin. TES-visio aloitti 1957 Tampereella ja tv-mainokset alkoivat toden teolla, kuitenkin mustavalkoisina.

 

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=Ng_NV22rAJc&feature=related