Nyt Euroopan harrasteautoilijat barrikadeille – Pariisissa aiotaan kieltää ajaminen vm. 1997 vanhemmilla autoilla

Harrasteautoilijoiden olisi aika yhdistää voimansa Euroopassa vahvaksi kattojärjestöksi, joka pystyisi oikeasti vaikuttamaan asioiden raiteille saattamiseen.

Pariisista kantautuu järkyttäviä EU-uutisia: keskustan katukuva voi muuttua, sillä näillä näkymin kaupungissa aiotaan vuoden 2014 alusta kieltää ajaminen vuosimallia 1997 vanhemmilla autoilla.

Sen jälkeen esimerkiksi Rättisitikoilla, Tipparelluilla ja DS-sarjan "sammakko-Citroëneilla" ei olisi keskustaan enää mitään asiaa.

Pariisin pormestari vetoaa päästöihin, mutta sanat kuulostavat perin ontoilta. Keski-Euroopan autokanta on muutoinkin tarpeeksi uutta, koska autojen ostohintaa ei ole Suomen tapaan korotettu tavallisten palkansaajien ulottumattomiin.

Klassikkoautojen harrastajat ovat täysin ymmärrettävästi huolissaan ja raivoissaan. Esimerkiksi Ranskan Citroën 2 CV -kerhon varapuheenjohtaja Claude Fauconnier tuomitsee ajatuksen totaalisesti. Autoharrastajilla on kyse autokulttuurin ja -historian ylläpitämisestä ja sosiaalisista oikeuksista.

Jos Pariisin pormestarin älytön idea toteutuisi, liikenteestä poistuisi arviolta 365 000 autoa. Toivottavasti aloite saadaan kaadetuksi ja järjen käyttö voittaa. Tällainen yliholhous ja kieltopolitiikka ei ole kenenkään tavallisen käyttäjän etu.

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa normaalien asioiden tulisi toimia helpommin kuin 1970-luvulla, ei entistäkin byrokraattisemmin.

 

Auto Bild