Nyt jännätään Saabin uutta tulemista

Automotive News Europen mukaan kiinalaisen energiayhtiön ja japanilaisen yrityspääomayhtiön muodostama rypäs on tehnyt tarjouksen konkurssiin ajautuneesta Saabista.

Automotive News Europen mukaan kiinalaisen energiayhtiön ja japanilaisen yrityspääomayhtiön muodostama rypäs on tehnyt tarjouksen konkurssiin ajautuneesta Saabista. Voiko käydä niin, että Saabeja ryhdyttäisiin jälleen valmistamaan Ruotsissa? Ehkei, mutta tilanne elää jatkuvasti.

Ryhmän pääosakkaat ovat japanilainen Sun Investment, joka on erikoistunut korkeateknologisiin ympäristöprojekteihin, sekä National Modern Energy Holdings Ltd., jonka juuret ovat Hong Kongissa. Se rakentaa itse omistamiaan voimaloita.

"Olemme tehneet tarjouksen. Haluamme ostaa Saabin ja ryhtyä valmistamaan autoja," toteaa ryhmän puhemies, Mattias Bergman. "Olemme kiinnostuneet Saabin brändistä sekä Saabin innovatiivisuudesta ja tuotteen kilpailukyvystä. Myös maailmanluokkaa olevat tuotantotilat ovat kiinnostavat."

Tarjousryhmään liittyy vielä ylimääräinen taho, jota Bergman ei tässä vaiheessa halua paljastaa.

Ryhmä on perustanut yhtiön nimeltä National Electric Vehicle Sweden AB, "jonka yksinomaisena tarkoituksena on ostaa Saabin osakkeet."

Yhtiön puheenjohtajana toimii Karl-Erling Trogen, entisiä Volvo AB:n johtajia.

Muut Saabista kiinnostuneet yhtiöt ovat kiinalainen Zhejiang Youngman Lotus Automobile sekä intialainen Mahindra & Mahindra Ltd., joka on maan suurin katumaasturien valmistaja.

Youngman saattaa pudota pelistä, kertoi ruotsalaislehti Dagens Industri 23. toukokuuta.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Auto Bild