Nyt jyrähtää: Räikkönen solmi NASCAR-sopimuksen Red Bull Racingin kanssa!

Kaikkien huhujen jälkeen Kimi Räikkönen on vihdoin solminut sopimuksen Red Bull Racingin kanssa. Kimi korvaa kaudella 2012 Kasey Kahnen. Räikkönen, joka ajaa parhaillaan WRC-rallisarjassa, sanoi haluavansa NASCAR-sarjaan, koska "NASCAR on totaalisesti erilainen ratasarja, koska muistan Juan Pablo Montoyan siirtymisen lajiin ja koska olen seurannut Montoyan vaiheita runsaasti".

Kaikkien huhujen jälkeen Kimi Räikkönen on vihdoin solminut sopimuksen Red Bull Racingin kanssa. Kimi korvaa kaudella 2012 Kasey Kahnen.

Räikkönen, joka ajaa parhaillaan WRC-rallisarjassa, sanoi haluavansa NASCAR-sarjaan, koska "NASCAR on totaalisesti erilainen ratasarja, koska muistan Juan Pablo Montoyan siirtymisen lajiin ja koska olen seurannut Montoyan vaiheita runsaasti".

Kasey Kahne kommentoi Kimin tuloa sarjaan:

"Kimi tulee Suomesta, ja koska suomalaiset eivät tiedä paljonkaan NASCAR:ista lajina, Kimi tulee esittelemään lajin koko Suomelle. Kimi on hämmästyttävän taitava maailmanmestari, joka pystyy voittamaan mitä vain tahtoo ja yltämään huipuksi tehtävässä".

Brian Vickersillä ja Scott Speedillä on eri mielipide.

"Olen tyytyväinen Kimin tulosta NASCAR-sarjaan, koska hän on tärkeä neuvonantaja kenelle tahansa kuljettajalle", Vickers totesi.

Scott Speedin mukaan "En malta odottaa Kimin tuloa radalle, koska hän on huomattava maailmanmestari ja täydellinen tallitoveri".

Kimi sanoi vuonna 2009 lähtiessään Formula ykkösistä voivansa ajaa NASCAR-sarjassa, mikäli siltä tuntuisi. Tämä asia muuttuu siis kaudella 2012.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Ferrari