Nyt jysähti: 0–100 km/h 2,3 sekuntia ja hinta Keski-Euroopassa 130 000 euroa

Brittiläinen piensarjoihin erikoistunut Ultima Sports valmistaa 1034-hevosvoimaista superautoa (kyllä, luit aivan oikein) todelliseen polkuhintaan, sillä auto maksaa Keski-Euroopassa naurettavat 130 000 euroa. Suomessa hinnaksi tulisi varmasti tuplaten.

Ultima Sports Evon vaihteistona on Porschelta lainattu kuusinopeuksinen vaihteistoakseliratkaisu.​
Ultima Sports Evon vaihteistona on Porschelta lainattu kuusinopeuksinen vaihteistoakseliratkaisu.​

Vertailun vuoksi 1001-hevosvoimainen Bugatti Veyron maksaa Keski-Euroopassa pari miljoonaa euroa ja ruotsalainen Koenigsegg Agera-One (1360 hv) on sekin Keski-Euroopan hintatasolla ainakin 1,3 miljoonan euron luokkaa.

Ultima Sports Evolutionin tekniikkana mylvii Chevroletin mekaanisesti ahdettu 6,8-litrainen LS V8. joka kiihdyttää alle 1000-kiloisen katuraaserin 0–100 km/h vain 2,3 sekunnissa.

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport tarvitsee samaan kaksi kymmenesosasekuntia enemmän.

Bugatti Veyron voittaa tosin 407 km/h huippunopeudessa, sillä Ultima Sports Evolutionin vaihteistovälityksiä ei ole suunniteltu huippunopeutta silmällä pitäen. Evolutionin huiput asettuvat ”vain” 386 km/h tasolle.

Vaihteistona on Porschelta lainattu kuusiportainen vaihteistoakseliratkaisu, jolla tähdätään edulliseen painonjakaumaan. Evolutionissa on hiilikuitukori, putkirunko sekä täysi turvakehikko.

Kookas, kiinteä takaspoileri pitää auton tiiviisti radan pinnassa suurilla nopeuksilla. Mallissa on myös täys-LED-ajovalot. Ultimassa on myös lämmitettävä tuulilasi, pysäköintiavustin (!) sekä ilmastointilaite.

Lisävarusteluettelosta löytyvät Alpine-äänentoistojärjestelmä, peruutuskamera sekä Bluetooth-yhteys.

Ultiman sisätilat ovat urheiluautomaisesti todella ahtaat. Harvojen mittarien ohella ohjaamossa on alcantaralla verhoillut kisapulkat sekä painikkein toteutettu Momon ohjauspyörä.

Chevroletin LS V8:sta on tarjolla useampia viritysasteita. Saatavilla on myös Coupen lisäksi Convertible, jonka hintaa ei ole toistaiseksi ilmoitettu.