Nyt jysähti: Mr. Beanin McLaren F1 myytiin 11 miljoonalla eurolla!

Brittikoomikko Rowan Atkinson eli Mr. Bean myi McLaren F1 -superautonsa noin 11 miljoonalla eurolla. Mies ajoi sillä omien sanojensa mukaan kauppaan ja kuljetti lapsia kouluun.

Mr. Beanin McLaren F1 myytiin huikealla 11 miljoonalla eurolla.​
Mr. Beanin McLaren F1 myytiin huikealla 11 miljoonalla eurolla.​

Mr. Bean eli Rowan Atkinson (60) myi McLaren F1 -superautonsa, jonka hän aiemmin kolaroi sen verran pahasti, että auton korjauksiin meni 1,3 miljoonaa euroa.

Korjaaminen kuitenkin enemmän kuin kannatti, sillä 360 km/h huippunopeuteen kykenevä McLaren F1 myytiin äskettäin noin 11 miljoonan euron hintaan.

Matkamittarissa 17 vuoden ikäisellä McLarenilla oli vasta 66 000 kilometriä, jotka olivat kertyneet pääasiassa matkoista kodin ja kauppojen välillä sekä lasten koulukyydityksistä. Näin Atkinson kertoi vuonna 2014 brittiläiselle Daily Telegraph -sanomalehdelle.

Hänen mukaansa oli etuoikeus voida ajaa McLarenilla myös hitaasti. Atkinsonin vakuuttelun mukaan 627-hevosvoimainen ja 6,1-litrainen BMW Motorsportin virittämä V12 soveltui mainiosti arkiajoon.

Atkinson mainitsi Telegraphin haastattelussa, että ”nykyaikaiset, vastaavan suorituskyvyn omaavat superautot ovat isoja, raskaita ja sisätiloiltaan ahtaita. Vastaavasti F1 on kompakti, mutta siihen mahtuu kolme henkeä ja matkatavaroita, ja silti tilaa jää vielä V12-moottorille. Sitä paitsi malli on yhtä kevyt kuin pikkuauto.”

Atkinsonin kokoelmissa on myös ainakin Ferrareita, Aston Martineja ja Jaguareja.

Atkinson ei omien sanojensa mukaan ole pitänyt yhtä pitkään mitään muuta autoa kuin McLaren F1, jonka hän hankki uutena vuonna 1997. Elokuussa 2011 hän ajoi kolarin, jossa F1 syttyi palamaan, mutta onneksi Atkinson sai vain lieviä vammoja. Uutistoimisto PA:n mukaan korjaukset kestivät vuoden päivät ja niihin meni noin 1,3 miljoonaa euroa.

Brittiläisen sanomalehden Daily Mailin mukaan uusi omistaja, jonka nimeä ei ymmärrettävästi paljasteta, aikoo ajaa McLarenilla samaan tapaan kuin Rowan Atkinson.