Nyt Lamborghini Murciélagon voi saada muutamalla tonnilla

Vaikka otsikko onkin totta, aina ei silti kannata uskoa kaikkea. Kiinalaiset rakentavat nyt innolla Lamborghini-klooneja, joista tämä kotitekoinen Murciélago on veret seisauttava esimerkki.

Kiinnostaisiko kotitekoinen Lamborghini Murciélago? Jälleen yksi monista Kiina-klooneista, mutta siis oikein itse tehty "takapihan erikoinen"? Miettikääpä: jos tällaisella lokinsiipiovisella saapuu paikalle, kerää varmasti ainakin huomiota. Puhdasoppiset Lambo-harrastajat yskivät Agip-öljyä. Tai sitten itkevät ja yskivät.

Kuvan "Murciélago" perustuu nimittäin puhdetöihin, joiden pohjana on Nissan Cefiro. Ellei joku muista, niin takavetoinen Laurel/Skyline-pohjainen neliovinen sedan Nissan Cefiro oli tuotannossa eri versioina vuosina 1988–2008.

Uusimmissa oli tekniikkana parhaimmillaan 220 hv 3.0 V6, mutta tässä Yunnanin maakunnassa nikkaroidussa antiikkia-antiikkia -versiossa on 1980-luvun lopun eli alkutuotannon moottori eli 2-litrainen turboahdettu rivikuutonen (201 hv).

Kuvisaa esiintyvän "Lambon" kori on hiilikuidun sijaan terästä, eikä rosterista ole tietoakaan. Tiedoista ei selviä, on autossa HICAS-nelipyöräohjaus, jollaista oli saatavilla Cefiroon, mutta todennäköisesti ei.

 

Auto Bild