Nyt sisustamaan villein autoaiheisin huonekaluin – osa 1!

Ei, siinä ei ole mitään uutta, eikä kyseessä ole eurooppalainen keksintö. Onhan vaikkapa 1959 Cadillac- tai 1965 Mustang -sohvia, V8-äänillä tasatunnit ilmoittavia seinäkelloja ja monia muita hauskuuksia ollut saatavilla Jenkeissä jo ainakin 30 vuoden ajan, ellei jo 1970-luvun alusta.

Ei, siinä ei ole mitään uutta, eikä kyseessä ole eurooppalainen keksintö. Onhan vaikkapa 1959 Cadillac- tai 1965 Mustang -sohvia, V8-äänillä tasatunnit ilmoittavia seinäkelloja ja monia muita hauskuuksia ollut saatavilla Jenkeissä jo ainakin 30 vuoden ajan, ellei jo 1970-luvun alusta. Ruuti vain halutaan keksiä vanhalla mantereella uudelleen.

Nyt villitys näyttää levinneen Saksaan, jossa on tarjolla erilaisia, euroautoihin pohjautuvia sohvia, kirjoituspöytiä ja seinäkelloja. Niitä valmistaa tilauksesta esimerkiksi Martin Schlund (www.automibildesign.de), joka etsii kohteina käytettävät osat joko romiksilta tai internetistä.

Hänen valmistamiinsa ainutkappaleisiin lukeutuu muun muassa VW Kuplasta tehty vuode sekä BMW CS 2000 -mallista loihdittu kirjoituspöytä. Myös Amerikan-mannaa on saatavilla, saksalaiseen tapaan ideoituna: Cadillac De Villestä tehty kaappi.

Suurikokoisten kohteiden hinnat starttaavat Schlundilla 2500 eurosta, mutta kalliimpiakin löytyy. Toinen erikoisautokalusteita nikakroiva yritys on Holger Aselmann Peinesta, Hannoverin läheltä.

Auto Bild