Nyt sutii takapyörät – löydä Mazda MX-5 Saksasta vain 1500 eurolla

Houkutteleeko käytetty avoauto Mazda MX-5? Toimivan ja katsastetun voi löytää Saksasta jopa 1 500 eurolla, mutta niitä on tarjolla jopa 600 euron hintaan.

Käytetyn Mazda MX-5:n etsiminen Keski-Euroopasta voi olla kiehtova ajatus.

Ensimmäinen Mazda MX-5 maksoi Saksassa vuonna 1990 siihen aikaan runsaat 35 500 Saksan markkaa. Samaan hintaan sai esimerkiksi Mercedes-Benz 190D:n.

Tuolloin Auto Bildin saksalaistoimittaja ajoi autoa ensimmäisen kerran ja ihastui siihen.

Yli 20 vuotta myöhemmin brittihenkinen MX-5 on edelleen ajatuksissa. Etsimme sopivan käytetyn testiyksilön, hyvin pidetyn 1993-mallisen, jonka matkamittariin on kertynyt hieman yli 100 000 km.

MX-5 -yksilö on seissyt autotallissa kaksi vuotta eikä sitä ole katsastettu, mutta siinä on kovasti potentiaalia.

On vain katsottava, etteivät kangaskaton vedenpoistokanavat ole päässeet tukkeutumaan, muutoin niihin kertynyt sadevesi on voinut aiheuttaa ruostumista.

Katto on kulunut takakyljistä ja muovinen takalasi on muuttunut sumeaksi.

Muuten MX-5 -yksilö vaikuttaa suhteellisen ryhdikkäältä. Takapyörien jarrusatulat pitävät narskumista. Ruostetta löytyy vain nimellisesti oikeasta takapyöräkoteloista.

Moottori kuulostaa terveeltä, ja fanien mukaan tällä moottorilla on pystytty ajamaan jopa 400 000 km. Vaihdamme moottoriin uudet öljyt ja jakohihnan. Sitten on aika suunnata katsastukseen, joka sekin sujuu ongelmitta.

Tässä voisi olla yksi mahdolisuus lähteä etsimään sopivaa budjetti-avoautoa kesäksi. Käytettyä MX-5 avoa voi etsiä yhtenä esimerkkinä täältä: http://www.mobile.de/modellverzeichnis/mazda/mx-5-seite-92.html

Tärppinä edullisimmasta silmiimme osuneesta yksilöstä pyydettiin 599 euroa, toisesta vain 650 euroa! Niiden kunnosta ei tietenkään ole mitään takeita.

Omista mekaanikontaidoista riippuen kylmäpäisyys on valttia, mutta jos sopiva yksilö osuu kohdalle, kannattaa toimia nopeasti ja olla jo valmiiksi Saksassa.

Katso myös videolta, miltä tuntuisi osallistua vasta hankitulla autolla keskieurooppalaiseen Mazda MX-5 -kokoontumisajoon.  

http://www.youtube.com/watch?v=pwvrBCqEnn8&NR=1&feature=endscreen  

Auto Bild/J. Peltonen