Nyt tulee uusi, jopa 190-hevosvoimainen tila-auto

Seat esittelee ensimmäisen SUV-mallinsa. Seat Atecassa on ensiluokkaisia liitettävyyspalveluita, innovatiivisia avustinjärjestelmiä ja reipas suorituskyky.

Seat Ateca on esillä Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa. Uutuus saapuu Suomeen syksyllä 2016. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Seatin perinteen mukaisesti uutuustuote on saanut nimensä Espanjan maantieteestä. Atecan kylä sijaitsee läntisessä Zaragozassa, Iberian niemimaan sydämessä.

TSI-bensiinimoottoreita ja TDI-dieselmoottoreita on tarjolla teholuokissa 85 kW (115 hv) - 140 kW (190 hv).

Dieselmoottoripaletissa on valittavana 1,6 TDI (115 hv) tai 2,0 TDI (150 hv ja 190 hv), joiden yhdistetty kulutus on 4,3–5,0 l/100 km ja CO2-päästöt 112–131 g/km.

Bensiinimoottorivalikoimassa tarjolla on 1,0 TSI (115 hv) ja 1,4 TSI (150 hv), jossa on mukana sylinterien lepuutustoiminto. Bensiinimoottorien yhdistetty kulutus on 5,3–6,2 l/100 km ja CO2-päästöt 123–141 g/km.

Vetotavaksi on valittavissa etuveto tai neliveto ja vaihteistoksi manuaalinen käsivaihteisto tai DSG-automaattivaihteisto. LED-ajovalot, ruuhka-avustin Traffic Jam Assist, uusi hätätilanneavustin Emergency Assist, uuden sukupolven tietoviihdejärjestelmät 8" kosketusnäyttöineen ja Full Link -liitettävyyspalveluin kuuluvat myös teknisesti edistykselliseen uutuuspakettiin.

. Tarjolla on kolme vaihtoehtoista varustelutasoa, joiden huipulla on Ateca Xcellence -varustelu

.

Uutuusmallin pituus on 4,36 m ja se tarjoaa segmenttinsä parasta tilankäyttöä pitkällä matkustamolla ja 510 litran tavaratilalla (nelivetomalleissa 485 l). Uusi Seat Ateca on myös segmenttinsä kevyimpiä autoja, minkä ansiosta yhdessä Seat Drive Profile -ajo-ohjelmien kanssa uutuus tekee ajamisesta miellyttävää huonommallakin alustalla.

Koska digitaalinen maailma on osa nykyaikaista urbaania elämäntyyliä, tuo myös uusi Seat Ateca mukanaan korkealuokkaiset liitettävyyspalvelut: uusimman sukupolven Easy Connect -tietoviihdejärjestelmät, Seat Full Link -palvelun ja Seat ConnectApp -sovelluksen, Media System Plus -järjestelmän sekä Connectivity Box -toiminnon, jonka avulla onnistuu älypuhelimen langaton lataus keskikonsolissa.

Seat Full Link -palvelun alla ovat tutut Mirror Link-, Apple CarPlay ja Android Auto -palvelut.

Uusi Seat Ateca on esillä Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa. Uutuus saapuu Suomeen syksyllä 2016. Hintoja ei ole vielä vahvistettu