Nyt voit huutaa omaksi James Bondin sukeltavan Lotusin

"Huomio, 007! RM Auctions on aikeissa myydä erään kaikkien aikojen nerokkaimmista luomuksista, emmekä halua sen joutuvan vihollisen haltuun".

"Q" saattaa tosin olla hieman huolissaan siitä, että hänen uskomaton Lotus Esprit Series 1 "sukellusveneautonsa" on  tarkoitus myydä huutokaupassa 8.-9. syyskuuta.

Miljoonat Bond-elokuvafanit ovat takuulla paikalla, onhan ainutkertainen tilaisuus ainakin periaatteessa yrittää huutaa sukeltava Lotus Esprit itselleen.

Auto esiintyi vuoden 1977 elokuvassa 007 Rakastettuni  (Spy Who Loved Me), pääosassa Roger Moore. Valkoinen sukeltava Lotus vie usein voiton äänestyksessä, kun eri sukupolvien sukupolvien elokuvafaneja pyydetään äänestämään oma suosikkinsa Bond- elokuva-autojen joukosta.

Parhaaseen Bond-tyyliin Lotus oli varustettu melkoisin asein, jotka suunniteltiin tuhoamaan ovela vihollinen, mutta myös auttamaan Bondia Englannin kuningattaren ja Ison-Britannian puolesta.

Kyseessä on ainoa täysin toimiva sukeltava auto, joka rakennettiin varta vasten vuoden 1977 Bond-elokuvaa varten. Lempinimellä Wet Nellie tunnettu Lotus rakennettiin hyödyntäen kuutta Espritin koria.

Auton rakensi täysin itsenäisesti toimivaksi Floridan Riviera Beachissä sijaitseva yhtiö nimeltä Perry Oceanographic. Lotus sai kyseisen elokuvan autoista ylivoimaisesti eniten näyttöaikaa.

Elokuvassa autoa luotsasi entinen Yhdysvaltain löaivaston SEAL-erikoisjoukkojen Don Griffin, joka ajoi autoa sen omilla potkureilla ja käytti ohjausvivustoja.

Sukeltavan Lotusin sanottiin vuonna 1977 maksaneen yli 100 000 dollaria, joka vastaisi nykypäivänä lähes puolta miljoonaa taalaa.

Bahamalla tehdyn 007 Rakastettuni -elokuvan kuvauksen jälkeen Lotus laivattiin Long Islandille, New Yorkin osavaltioon, jossa sitä säilytettiin seuraavat 10 vuotta huomaamattomasti varastoituna.

Kymmenen vuoden vuokra maksettiin etukäteen.

Kohtalo puuttui peliin vuonna 1989, jolloin vuokrissa esiintyi rikollista toimintaa ja auto laitettiin sokkohuutokauppaan. Eräs paikallinen pariskunta huusi sen näkemättä halvalla, ja hämmästys oli suunnaton, kun auton yltä poistettiin suojapeite.

Kyseessä oli legendaarinen James Bondin sukeltava Lotus Esprit. Kun oli varmistettu että auto oli todellakin elokuva-yksilö, autoa esiteltiin ajoittain, muun muassa lyhyen aikaa Petersen Automotive Museumissa, Los Angelesissa.

Pääasiassa sukeltava Lotus pidettiin kuitenkin piilossa suojapeiton alla, kunnes nyt alkaa jälleen tapahtua.

RM Auctions huutokauppasi Lontoossa 2010 myös maailman kuuluisimman Aston Martin DB5:n 2,9 miljoonalla punnalla. Sean Connery ajoi yksilöllä elokuvissa Kultasormi ja Pallosalama.