Odotettu automallisto saapumassa täydessä laajuudessa

Mercedes-Benzin E-sarja uudistuu mallivuodelle 2013 perusteellisesti. Uudistus ei koske yksinomaan sedania ja farmaria, vaan myös Coupé- ja Cabrio-versioita.

Mercedes-Benzin E-sarjan tässä esiteltävät Coupé ja Cabrio ovat täysin uudenlaisia. Niissä on kaksoisajovalot, joissa kaikki valoelementit, mukaan lukien LED-päiväajovalot on koostettu samojen lasien alle. Saatavana on optiona myös täydet LED-ajovalot.

Ulkoista ilmettä antaa uusi etupuskuri voimakkaampine nuolimuotoineen ja kookkaine ilmanottoineen. Myös takavalot ja takaosan muoto ovat uudenlaiset.

Ohjaamossa huomio kiinnittyy esimerkiksi automaattivaihteiston valitsimen siirtymiseen keskikonsolista ohjauspylvääseen.

Cabriossa on muun muassa ensi kertaa automaattinen Airscarf-ilmapuhallusjärjestelmä, joka vähentää entisestään ajoviiman aiheuttamia haittoja.

Sekä Coupé- että Cabrio-malleihin saa kuusi bensiinimoottoria ja kolme turbodieseliä, hevosvoimamäärän asettuessa bensiinimoottoreissa alueelle 184–408 hevosvoimaa ja dieseleissä alueelle 170–265 hv.

Uutta ovat turboahdettu BlueDirect-nelikko sekä kahdella turbolla varustettu V6-bensiinimoottori, jonka saa malliin E 400.

Kaikkiin versioihin on saatavilla kuusiportainen manuaalivaihteisto sekä seitsemännopeuksinen 7G-Tronic Plus -automaattivaihteisto.

Uuden E-sarjan myynti alkaa sedanin ja farmarin myötä Saksassa keväällä, mutta Mercedes-Benz ei vielä tässä vaiheessa kerro Coupén ja Cabrion myynnin alkamisajankohtaa.

 

Auto Bild