Ohi on – Ladaa ei enää tuoda Suomeen

Delta Motor Group Oy (Delta) on päättänyt lopettaa uusien Lada-autojen maahantuonnin. Yhtiö toimi Ladan maahantuojana vuodesta 1971, mutta viimeiseen kahteen vuoteen Delta ei ole solminut vuosisopimuksia uusien Lada-autojen maahantuonnista.

Delta Motor Group Oy,  eli Delta, on tehnyt päätöksen uusien Lada-autojen maahantuonnin lopettamisesta. Yhtiö toimi Ladan maahantuojana vuodesta 1971 (aiemmin myös Konelan ja sittemmin Italkonin nimellä), mutta viimeiseen kahteen vuoteen Delta ei ole solminut vuosisopimuksia uusien Lada-autojen maahantuonnista.

Siteet Lada-tehtaaseen heikkenivät edelleen vuonna 2010, jolloin Delta osti loput osakkeensa (5 %) vähemmistöomistajaltaan Lada International Ltd:ltä. Maahantuonnin päättymisellä ei ole vaikutusta Lada-autojen huoltotoimintojen jatkumiseen yhtiön vähittäiskaupassa, Delta Autossa.

– Tämä osoittaa, että keskitymme jatkossa entistä vahvemmin ydinbrändeihimme eli Kiaan, Mitsubishiin ja Mazdaan, perustelee Deltan toimitusjohtaja John Costin päätökseen johtaneita syitä.

Suomessa Ladalla on historialliset juuret. Merkin kulta-aikoina 1970–80-luvun taitteessa Lada piti paikkaa Suomen myydyimpänä autona yli 10 000 kpl rekisteröinnillä. Suomessa viimeksi myydyt mallit olivat legendaarinen maastoauto Lada Niva ja perhefarmari Lada 117 STW.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=wZ4NRbJQz3o