Ohjaaja haluaa aina ohjata – Michael Mann luotsaa Ferrareita

Kuuluisa amerikkalainen elokuvaohjaaja Michael Mann, joka myös toimii tämän vuotisten Venetsian filmifestivaalien juryna, palasi jälleen käymään Maranelloon todetakseen Ferrarien ohjaamisen olevan yhtä adrenaliinipitoista kuin toimintaelokuvien ohjaamisen.

Michael Mann on ohjannut esimerkiksi Miami Vicen sekä Starsky and Hutch -leffan, mutta myös käsikirjoittanut ja ohjannut todelliseksi kulttisarjaksi kohonneen Murharyhmän (Crime Story), jossa seikkaillaan 1950–60-luvun taitteen mafiapiireissä USA:ssa.

Ohjaaja Michael Mann sekä tuntee nopeat autot että pitää niistä yli kaiken. Hän osaa myös hyödyntää niiden tuomaa lisäarvoa toimintaelokuvissaan.

Venetsian filmifestivaalien Maranellon-vierailu ei ollut pelkkä kohteliaisuuskäynti, vaan Mann kävi samalla henkilökohtaisesti noutamassa tehtaalta uuden Ferrari F12berlinettan.

Hän pääsi kokeilemaan Ferrarin viimeisintä 12-sylinteristä, jonka suorituskyky on lähempänä F1-kilpuria kuin normaalia GT-autoa.

Maranellossa on tehty F12berlinettan suhteen hienoa työtä. Kaikki Ferrarin verstaan työntekijät saapuivat tervehtimään Mannia, joka suoritti kierroksen eri tuotanto- ja design-osastoilla.

Michael Mann omistaa jo ennestään kaksi Ferraria, 599 GTB Fioranon sekä 599 GTO:n, mutta hän innostui täysin tehtaan uusimmasta tähtituotteesta.

Mann totesikin koeajon päätteeksi ajokokemuksen F12berlinettalla vastaavan samaa täsmällisyyttä ja yhteyttä kuin jos toimii ohjaajana elokuvakameran takana.

Hän ei joutunut lopettamaan virnistystään, sillä testiajon päätteeksi hän palasi filmifestivaaleille nelivetoisella Ferrari FF:llä.

Katso myös video Michael Mannin vierailusta Maranellossa.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuvat: Ferrari

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NX7V-COtHTo