Oho – täysin uusi automerkki saapuu Eurooppaan jo 2013

Vaikka Qoros-merkistä on ollut aiemminkin juttua Auto Bild Suomen nettisivuilla, moni ei silti ole kuullut moisesta uutuusautomerkistä. Tilanne saattaa muuttua jo vuonna 2013.

Kiinalais-israelilainen yhteisyritys Qoros aikoo nimittäin rynnistää jo ensi vuonna Euroopan markkinoille. Qoros C11 -sedan on jo tavattu naamioituna ennakkotesteissä Espanjassa.

Suunnilleen VW Jettan kokoinen Qoros C11 on tarkemmin sanottuna kiinalaisen Cheryn ja israelilaisen Israel Corporationin yhteistuotantoa.

Muotoiluun on selkeästi lainattu mallia muun muassa BMW:ltä, mutta varmasti myös korealaisilta ja japanilaisilta. Nelisylinteriseen autoon tulee muodinmukaisesti tietenkin kaksi pakoputkea.

Jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan, saavatko israelilainen tietotaito ja laatutietoisuus ensimmäisen kiinalaisauton oikeasti nousemaan Euroopan rannoille, onhan Euroopassa kovat vaatimukset.

Kiinalaisten yhteisyritysten ongelmana on kuitenkin muun muassa se, että sikäläiset tahot imuroivat ratkaisuja muista maista ja pitävät sen jälkeen jatkokehityspatentit itsellään.

 

Auto Bild