Ohoh! Honda Clarity -polttokennoauto myyntiin tietyissä Euroopan maissa jo 2016!

Honda esittelee Tokion autonäyttelyssä Clarity-polttokennoauton. Auto Bild pääsi koeajamaan FCX Claritya (2008–2014) jo vuonna 2011.

Vuoden 2016 aikana Honda tuo Clarity Fuel Cellin Eurooppaan aluksi muutamaan maahan, joista Tanska on ainoa Pohjoismaa.

Honda Clarity Fuel Cell tulee myyntiin vuonna 2016 tarkkaan valituilla Euroopan markkinoilla, joissa on riittävä infrastruktuuri vedyn jakeluun.

FCX Clarity oli tuotannossa vuosina 2008 - 2014. Se oli ensimmäinen polttokennoauto, joita toimitettiin asiakkaille. Nyt uudessa Clarity Fuel Cellissä Honda yhdistää kehittyneimmät teknologiansa.

Clarity Fuel Cell on maailman ensimmäinen polttokennoilla toimiva tuotantomalli, jossa polttokennot ja voimalinja on sijoitettu normaaliin tapaan konehuoneeseen. Honda Clarity Fuel Cellin myynti alkaa Japanissa vuoden 2016 alkupuolella ja Euroopan esittelyn aikataulusta annetaan lisää tietoa vuoden 2016 aikana.

Hondan periaatteisiin kuuluu man maximum, machine minimum eli autossa kaikki tilat pyritään ottamaan matkustajien käyttöön. Tuon filosofian mukaisesti Clarity Fuel Cellissä tekniikka on pakattu niin tehokkaasti, että autossa on runsaasti tilaa viidelle matkustajalle aivan perinteisellä tekniikalla varustettujen autojen tapaan.

Polttokennojen ja moottorin koko on saatu edistyksellisellä tekniikalla niin pieneksi, että ne tarvitsevat vain saman tilan kuin tavallinen V6-moottori.

Kompaktista koostaan huolimatta Hondan polttokennoratkaisu edustaa suorituskyvyltään maailman huippua. Hondan alkuperäiset kennoja erottavat kanavat ovat tehokkaampia kuin koskaan ennen. Yksittäiset polttokennot antavat enemmän tehoa ja ne ovat yhden millimetrin paksuisina viidenneksen ohuempia kuin aiemmin.

Näiden parannusten avulla polttokennosto on kolmanneksen pienempi kuin FCX Clarityssä käytetty. Samalla moottorin teho on nostettu 130 kW:iin (177 hv) ja tehosuhde on parantunut 60 prosentilla ollen nyt 3,1 kW/l.

Polttokennojen kehittämä energia varastoidaan litium-ioniakkuihin. Honda uskoo, että kompakti kaikkiin automalleihin soveltuva polttokennotekniikka auttaa polttokennoautojen yleistymisessä.

Honda Clarity Fuel Cellissä on korkeapainetankki, johon vety voidaan varastoida 70 MPa paineeseen. Korkean paineen ansiosta vetyä saadaan mukaan niin paljon, että auton toimintamatka on tankillisella yli 700 kilometriä.

Tankkaus kestää 70 MPa paineella 20 celsiusasteen lämpötilassa vain kolmisen minuuttia.

Edistyksellisen tekniikan ansiosta 130 kW (177 hv) kehittävän moottorin yhteydessä ei tarvita lainkaan vaihteita. Vääntömomentti kasvaa tasaisesti, minkä ansiosta Clarity Fuel Cell kiihtyy hienostuneesti ja nopeasti paikaltaan huippunopeuteensa.

Kuljettajalla on suora yhteys tiehen, mikä varmistaa miellyttävän ajokokemuksen. Alhainen melutaso puolestaan lisää matkustusmukavuutta. Kuljettaja voi valita mieleisen ajotilan kahdesta vaihtoehdosta.

Normal antaa parhaan tasapainon pienen kulutuksen ja suorituskyvyn välillä, kun taas Sport korostaa ripeää kiihtyvyyttä ja urheilullista tuntumaa.

Uusi Honda Clarity Fuel Cell sijoittuu 4,895 metrin pituisena ylempään keskiluokkaan. Auton 1,875 metrin leveyden ja 1,475 metrin korkeuden ansiosta matkustamo on suuri ja ylellisessä matkustamossa on helppo viihtyä. Korin muotoilussa on pyritty alhaiseen ilmanvastukseen, mikä omalta osaltaan alentaa melua ja kulutusta ja parantaa matkustusmukavuutta.

Myös 18-tuumaisten kevytmetallivanteiden muodoissa aerodynamiikka on pääosassa. LED-valot sulautuvat mainiosti muotoihin ja varmistavat hyvän, turvallisuutta lisäävän näkyvyyden pimeällä.

Honda Clarity Fuel Cellin sisustuksessa yhdistetään futuristisuus kuljettajan kannalta rentouttavaan ja mukavaan kokonaisuuteen. Edistykselliset hallintalaitteet toimivat Hondan muotoilufilosofian mukaisesti kuin ajatus, loogisesti ja yksinkertaisesti.

Tilavassa matkustamossa käytetään korkeatasoisia, hyvän matkustusmukavuuden varmistavia materiaaleja, jotka tekevät jokaisesta matkasta nautinnollisen.

Honda on yksi viidestä autonvalmistajasta, jotka muodostavat HyFive-kokonaisuuden. Vuoden 2016 aikana Honda tuo Clarity Fuel Cellin Eurooppaan aluksi muutamaan maahan, joista Tanska on ainoa Pohjoismaa.

Samalla Honda toimittaa Clarityja osaksi 110 auton eurooppalaista polttokennoautojoukkoa. Sen avulla esitellään ja tutkitaan uutta tekniikkaa. Samalla autoilla tuodaan edistyksellinen tekniikka tutuksi suurelle yleisölle.