Ohoh – Putin on tyytymätön presidentin uuteen ykkösautoon

Venäjän presidentti halusi viime syksynä valtion ykkösauton olevan kotimaista valmistetta. Tällöin panssaroitu Mercedes-Benz vaihtui ZIL-vaktiolimousineen. Nyt tilanne on muuttunut, sillä ZIL ei vastaa presidentin odotuksia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin halusi ajaa kotimaisella edustusautolla, joten S-sarjan panssaroitu Mercedes-Benz vaihtui valtiotasoiseen ZIL-limousineen.

Nyt tilanne on yllättäen muuttunut: ZIL-4112R ei vastaakaan Putinin vaatimuksia tai odotuksia, kertoo sanomalehti Moscow Times.

Presidentti Putin kritisoi auton suunnittelua ja vaatii tehtäväksi siihen tuoteparannuksia.

Zilillä on pituutta kohtuulliset 5,75 metriä ja raskaan panssaroinnin vuoksi sen 7,7-litrainen V8-moottori (400 hevosvoimaa) kuluttaa keskimäärin 65 l/100 km. Vaihteistona on 6-nopeksinen automaattivaihteisto.

Koska tilanteelle pitää tehdä jotain ja nopeasti, on aiemmin Tshaika-loistoautoja valmistanut GAZ-tehdas sekä urheiluautoja valmistava Marussia valjastettu rakentamaan edustusauto, joka pohjautuu Audi A8:aan ja VW Phaetoniin.

Kyseiseen kehityssuunnitteluun uppoaa tiettävästi 130 miljoonaa euroa.

Lisäksi Marussia suunnittelee itsenäisesti edustusautoa, jossa siinäkin tulee esiintymään vahvoja länsivaikutteita. Sellaista ei kuitenkaan liene odotettavissa ainakaan ennen vuotta 2015.

 

Auto Bild