Olisiko ideaa tuoda jenkkiversio-Passateja Eurooppaan?

Itkekää: jalkatiloiltaan väljempi jenkkiversion Passat maksaa Rapakon takana alkaen vain noin 15 000 euroa. Mutta voisi olla ideaa tuoda niitä myös Eurooppaan, sillä menestys saattaisi olla arvaamaton.

Itkekää: euroversiota jalkatiloiltaan väljempi Volkswagen Passatin jenkkiversio maksaa Rapakon takana alkaen vain noin 15 000 euroa. Mutta... voisi olla ideaa tuoda niitä myös Eurooppaan, sillä menestys saattaisi olla arvaamaton.

Lähtöhinta merkitään tosiaankin 19 995 taalaa. Rahalla saa manuaalivaihteisen 2,5-litraisella viisisylinterisellä 170 hevosvoiman moottorilla varustetun ison sedanin.

Runsaat sisätilat, viimeistely ja ajo-ominaisuudet ovat kohdallaan. Otimme ensikoeajoon 2.0 TDI:n (140 hv) kaksikytkinvaihteistolla, jota tarjotaan USA:ssa noin 20 000 eurolla.

Vaunu kiihtyy sataan noin 10 sekunnissa ja sen keskikulutus asettuu noin 4,8 litraan sadalla. Se merkitsee suunnilleen 1 250 kilometrin toimintamatkaa.

Chattanoogassa, Tennesseessä valmistetut tavanomaista isommat Passatit voisivat todellakin olla kysyttyjä, ja hinta-laatusuhteeltaan osuvia.

 

Auto Bild