Olisiko tässä Liikkuvan poliisin uusi käyntikortti?

Tämän tuunatun auton omistaja Oliver Schröder työskentelee Saksan Dresdenissä niinsanotulla lasiseinäisellä autotehtaalla. Niinpä hänen oli helppo valita itselleen auto virityskohteeksi.

Kesällä 2011 hän tilasi uuden valkoisen VW Beetlen. Auton ei voinut ajatellekaan jäävän vakioksi, vaan sitä ryhdyttiin heti tuunaamaan.

Pulverimaalatut 20-tuumaiset Corniche Arrows -erikoisvanteet ja 225/35-20 -mittaiset Yokohama-erikoisrenkaat hankittiin jo useita viikkoja ennen varsinaisen auton saapumista talliin odottamaan.

Aluksi Oliver koetti tilata ilmajousituksen Airridelta, mutta kuukausia odoteltuaan hän päätyi G-Rideen. Ilmajousituksessa on sähkötoiminen kuivaus ja tasonsäätö .

Kun Volkswagen Beetle R Concept esiteltiin vuonna 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä, Oliver ei ollut erityisen vaikuttunut näkemästään. Niinpä hän suunnitteli oman konseptiauto aiheesta.

Vasta 26-vuotias autoteknikko hyödynsi mestarillisesti kuutossarjan Golf R:n keulaa, minkä lisäksi hän käytti korin yläosaa Beetlestä ja alaosaa Golf R -versiosta.

VW Phaetonin muunnellut LED-vilkut antavat nekin ilmettä. Takahelma on peräisin 1,2- litraista versiosta, johon tehtiin syvennys tehovirtauspakoputkille sekä uusi diffuusori, joka edustaa ulkonäöltään Golf R32 -mallia.

VW Beetle etenee 200 hevosvoiman tehoin railakkaasti. Pakoputkistona on Audi S3:n (8P) putkisto varustettuna muokatulla äänenvaimentimella ja itse tehdyin pakoputkenpäin.

Erityisenä kohokohtana ovat etuakseliston 24 karaatin kultauksella päällystetyt jarrulevyt .

Jos sisustus herättääkin paljon huomiota, myös ulkoiset Low Patrol -tekstit ja kullatut raidat ovat todella näyttävät.