Onko tässä oikea Roope-sedän auto – moottorina 12,8-litrainen V12 Hemi

Kyllä, kuvissa esiintyvä custom muistuttaa melkoisesti 1937-mallista ranskalaista Delahaye-kaunotarta, mutta tämä auto on amerikkalaisen custom-rakentaja Boyd Coddingtonin viimeinen toteutus ennen hänen poismenoaan. Todellisen kroisoksen auto, joka muistuttaa huomattavasti Roope-sedän, Kroisos Pennosen tai Hannu Hanhen autoja.

1937 Delahaye? Ei, vaan custom-rakentaja Boyd Coddingtonin viimeinen taidonnäyte ennen hänen kuolemaansa.
Tästä ei auto enää juuri kauniimmaksi muutu. Ilmiselviä Roope-sedän tai H. Hanhen auton vaikutteita.

Auton nimi on mafiahenkisesti ”The French Connection" ja se on varustettu räätälintyönä tehdyllä Art Morrisonin valmistamalla alustalla. Moottorina murisee italialaisvalmisteinen 12,8-litrainen täysalumiininen V12 Hemi BPM, jossa on erikoisvalmisteinen polttoaineen suihkutusjärjestelmä. Moottori linkittyy räätälöityyn Turbo-Hydramatic 400 -automaattivaihteistoon.

”The French Connectionissa” on myös erikoisvalmisteinen Fordin 9-tuumainen perä, erillisjousitus ja ainutsarjana valmistetut Boyd Coddington -seosmetallivanteet. Käsin taotun alumiinista ja teräksestä valmistetun korin loihti yhtiö nimeltä Marcel and Sons.

Sisäverhoiluun hupeni viisitoista täyttä strutsinnahkaa sekä kaksi kokonaista lehmännahkaa. Auto on tarjolla Barrett-Jacksonin huutokaupassa Scottsdalessa, Arizonassa tammikuun lopulla. Auton mukana seuraa Boydin vaimon, Jo Coddingtonin allekirjoittama aitoustodistus.

Coddingtonin huippulinjakas luomus huutokaupataan Barrett-Jacksonin autohuutokaupassa Arizonassa tammikuun lopussa.
Moottorina on italialaisvalmisteinen 12,8-litrainen täysalumiininen Hemi V12 toteutettuna räätälöidyllä polttoaineen suihkutusjärjestelmällä. Varsinainen taidonnäyte.
Ohjaamossa on Coddingtonin pajan ominaistyyliä.