Opiskelijan unelma: Kaksi huonetta, keittiö ja kylppäri – pyörillä

Isoimmilla amerikkalaisilla asuntoautoilla on pituutta yli 13 metriä ja ne suorastaan kutsuvat viihtymään! Nämä palatsit olisivat kenen tahansa unelmia, myös opiskelijan.

Kun ajaa asuntoautolla vaikkapa pitkin Yhdysvaltain äärirajoja,. kertyy matkaa yli 32 000 kilometriä. Siksi on hyvä olla kunnollinen asuntoauto, jos aikoo matkailla ympäri maata.

Jenkkien suurimmat asuntoautot ovat todellisia liikkuvia unelma-asuntoja. Jos joku pitää niitä liian suurina, niin eipähän tavallinen linja-auto tai täysperävaunullinen kuorma-autokaan ole liian suuri.

Yhdysvalloissa, mahdollisuuksien maassa on kokonaispinta-alaa 9 629 091 neliökilometriä ja osavaltioita on viisikymmentä.

Jos ajelisi asuntoautolla maan äärirajoja,. kertyisi matkaa yli 32 000 kilometriä. Siksi on hyvä olla kunnollinen asuntoauto, jos aikoo matkailla ympäri maata.

Motorhome Class A tai Diesel-Pusher Class A on vastaus vaatimukseen. Valtavat asuntoautot ovat Amerikassa suosittuja ja niissä on tehoa jopa 600 hevosvoimaa.

Ne ovat niin loistaliaita, että ne päihittävät monen mukavan omakotitalonkin.

Kuvagalleriassa voi ihailla tyypillistä A-luokan amerikkalaisen asuntoauton sisustusta. Se edustaa huipputasoa viihtyvyydeltään sekä varustukseltaan.

Valmistajista Winnebagon, Itascan, Newell Coachin tai Forest Riverin autot maksavat helposti yli 300 000 dollaria.

Siihen hintaan saa reilun 8–15-litraisen moottorin (usein Cumminsin kuusisylinterinen turbodiesel), josta otetaan tehoa noin 350–600 hevosvoimaa.

Vastaavasti esimerkiksi Mackin maailman suurimmassa kuusisylinterisessä (MP10) on iskutilavuutta 16 litraa. Kyseisen 605 hv moottorin avulla esimerkiksi Mack-rekkanupille luvataan 200 km/h huippunopeus.

Siinä olisi asuntoautolle vauhdikasta pohjaa Euroopassakin, vaikka Saksan autobahneille.

Loisteliaaseen varusteluun sisältyvät muun muassa marmorinen lattiapäällyste, kookas nestekide-taulutelevisio, kirsikkapuiset istuimet sekä täyskorkuiset jääkaapit, joissa on tietenkin integroidut jääpalakoneet.

Varusteet nostavat kokonaispainon helposti yli viiteen tonniin.

Tällaisella olisi huippujuttu lähteä kiertämään Amerikkaa!