Paavi Benediktus valitsi hybridiauton

Paavi Benediktus XVI:n Saksan-vierailu on täyteen pakattu ohjelmaa.Pyhä Isä käy vierailun aikana kotimaansa roomalaiskatolisia tapaamassa omalla erikoisautollaan. Auto ei kuitenkaan ole, toisin kuin aiemmin on lehdissä kerrottu, hybridimalli, vaikka Benediktus arvostaa autojen kestävyyttä ja vaihtoehtoisia polttoaineita.

Paavi Benediktus XVI:n Saksan-vierailu on täyteen pakattu ohjelmaa. Pyhä Isä käy vierailun aikana kotimaansa roomalaiskatolisia tapaamassa omalla erikoisautollaan. Auto ei kuitenkaan ole, toisin kuin aiemmin on lehdissä kerrottu, hybridimalli, vaikka Benediktus arvostaa autojen kestävyyttä ja vaihtoehtoisia polttoaineita. Asian vahvisti tiedottaja Saksan piispainkokouksessa autobild.de-nettisivustolle.

Paaville saattaa olla tulossa Mercedes-Benzin M-sarjalainen hybridiauto. Wirtschaftswoche-talouslehti kertoi kesäkuussa Daimlerin rakentavan käsityönä uutta Popemobilea Vatikaanin tilauksesta. Asia halutaan kuitenkin pitää mahdollisimman luottamuksellisena.

Uusi Popemobile maalataan edeltäjänsä tavoin helmenvalkoiseksi. Litium-ioniakut voidaan ladata pistokkeesta 60 minuutissa ja 60 hv hybridi-moduulin ansiosta Pyhä Isä pystyy etenemään jopa 30 km matkan kerralla ilman päästöjä.Tekniikka koettiin ensimmäisen kerran Mercedesin Vision S500 Plug-in -konseptiautossa vuoden 2009 Frankfurtin autonäyttelyssä.

Pelkkä sähkömoottori ei tule kyseeseen, sillä mikäli Paavi joutuisi hyökkäyksen kohteeksi, autolla tulee myös päästä ripeästi pois paikalta.

Mercedes-Benz on toimittanut Vatikaanivaltioon autoja jo yli 80 vuoden ajan, ja ehtinyt rakentaa Paaveille kymmeniä erikoisautoja.

 

Auto Bild