Peugeot–Citroënin pelastaja saattaa tulla – yllätysvaltiosta!

Onko kiinalaisvalmistaja Dongfeng talousvaikeuksissa painivan PSA-konsernin pelastava ”musta hevonen”?

Kiinan valtion omistama ja maan suurin kuorma-autojen valmistaja Dongfeng suunnittelee hankkivansa 30 prosentin osuuden yhteistyökumppanistaan PSA Peugeot Citroënista hintaan 1,6 miljardia dollaria. Se vastaa melko tarkalleen 1,2 miljardia euroa. Asiasta uutisoi Automotive News China.

Dongfeng valmistaa myös lukuisia läntisiä ja aasialaisia yhteistyöhenkilöautomalleja, joita on usein lokalisoitu kiinalaiseen makuun.

PSA on viime aikoina ollut huomattavissa talousvaikeuksissa.

Shanghaissa toimivan China Business Newsin mukaan suunnitelmat ovat vasta aievaiheessa. Lehti referoi Dongfengin sisäpiiriin kuuluvaa lähdettä.

Lehden mukaan Dongfeng on erityisen varovainen neuvotteluissa johtuen PSA:n monisäikeisistä yhteyksistä muihin kiinalaisvalmistajiin. Tämäkin tieto on peräisin Dongfengin sisäpiiristä.

PSA:lla on Kiinassa 50/50 prosentin yhteisyritys Dongfengin kanssa ja samaten 50/50 prosentin yhteisyritys toisen valtio-omisteisen yhtiön, Changanin kanssa.

Dongfengillä ei myöskään haluta mahdollisen osakehankinnan haittaavan millään tavoin sen nykyistä yhteisyritystä PSA:n kanssa.