Pian MG vyöryttää voimalla Eurooppaan!

Kummat eivät lakkaa kuulumasta. Entisen maineikkaan brittimerkin MG:n kiinalaiset omistajat aikovat satsata merkkiin voimallisesti ja julkistaa uusia malleja. Tarkoituksena on kasvattaa MG:n asemaa ympäri maailmaa. MG Motor Co. UK:n omistaa shanghailainen SAIC.

Kummat eivät lakkaa kuulumasta. Entisen maineikkaan brittimerkin MG:n luultiin jo vaipuvan unholaan, mutta nyt kiinalaiset uusomistajat aikovatkin satsata merkkiin voimallisesti sekä julkistaa uusia malleja. Tarkoituksena on kasvattaa MG:n asemaa ympäri maailmaa. MG Motor Co. UK:n omistaa shanghailainen SAIC.

Tähän mennessä SAIC on jo sijoittanut MG:n ja Roewen uuteen nousuun miljardi puntaa, ja nyt tarkoituksena on satsata lisää 2,2 miljardia puntaa. MG ja sisarmerkki Roewe aikovat nostaa molempien merkkien yhteismyynnin 700 000 autoon vuositasolla, vuoteen 2015 mennessä.

Viime vuonna MG ja Roewe myivät 160 397 autoa, pääosin Kiinassa. Vientiin meni vain 2000 kappaletta.

Tulevien uutuusmallien listalla on kuusi autoa, eri kehitysvaiheissa:

MG3 on pikkuluokan sporttisen näköinen hatchback, joka saapuu Britanniaan vuoden 2012 lopulla. Menestys siellä ratkaisee, missä vaiheessa kolmonen lanseerataan manner-Eurooapssa.

MG5 on kompaktimalli, joka suunnataan esimerkiksi Focusin ja Golfin kilpailijaksi. Lanseerataan sekä Britanniassa että manner-Eurooapssa 2013 ja tulee näyttelemään merkittävää roolia.

Vuonna 2014 Britanniassa tulee myyntiin SUV-tyylinen crossover muun muassa Nissan Qashqain kilpailijaksi.

Samaten 2014 julkistetaan MG7:n korvaava malli, joka tulee perustumaan SAIC:in yhtesityökumppanin GM:n Epsilon 2 -pohjalevylle, samalle, jota käytetään Opel/Vauxhall Insigniassa.

MG TF Roadsterin seuraaja ilmestyy Britanniassa vuonna 2016.

Lisäksi 2012 julkistetaan Kiinassa pienikokoinen sähköauto, joka perustuu Roewe E1 -konseptiautoon.

 

Teksti ja kuva: J. Peltonen